Az Öreg Hölgy

Taktikáról egy szót sem. Itt csak értelmes dolgokról beszélünk.

Friss topikok

  • madbalee: Köszönjük Dino és követünk ott os! (1 Milan szurker) (2010.11.21. 10:33) Záróra
  • Claudio Marchisio: sajnos továbbra is szópóág van a palermo ellen, meg úgy egyáltalán... és mindjárt derby, ajaj (2010.09.24. 10:22) 1960.01.31.: Juventus-Palermo 2-1
  • dino vercotti: További türelmet kérek az érdeklődőktől, még mindig csúszásban van a dolog. (2010.09.19. 11:45) Emlékezni kell
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Jó visszatekinteni egy-egy jelentősebb játékosra és minél távolabb van időben, annál érdekesebb. S... (2010.08.10. 10:01) Elfeledett játékosok: Umberto Caligaris
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nagyon örülök hogy folytattad, élvezet volt olvasni! (2010.08.10. 10:00) Gianluca Pessotto: "A legfontosabb mérkőzés" - 2. fejezet

Az olasz testvérblogom

2009.07.13. 08:00 dino vercotti

A győzelemre felépített Juventus

Címkék: madrid cannavaro diego melo felipe dagostino scudetto ferrara 2009 2010 grosso

Az alábbi cikket nem én írtam, nem is tehettem volna, mert Cannavaro neve pozitív kontextusban jelenik meg. A telelombardia.it honlapján találtam, aztán a calciomercato oldala is megjelentette. Egy Milan-szurkoló újságíró véleménye a 2009-2010-es szezonra várható Juventusról:

Íme, megvalósult a Nagy Juventus, a Grande Juve. Három évvel a purgatórium után – beleértve a Serie B-ben töltött idényt is – egy sikeres átigazolási szezonnak köszönhetően (amely ugyan sok pénzt fölemésztett, de volt benne rendszer) a fekete-fehéreknek reményteljes és végre meggyőző csapatuk lehet.
Diego és Felipe Melo megvásárlása – nem megfeledkezve Cannavaro visszatértéről – papíron mindenképpen azt feltételezi, hogy a Juventus minőségileg hatalmasat lépett előre, ezzel Olaszországban és a nemzetközi porondon is a versenyképes csapatok közé sorolható.
Mindez a vezetőségnek köszönhető, amely mesterien levezényelte az átigazolásokat, a korábban előforduló tétovázó viselkedésüket felváltotta a határozottság - ezúttal időben cselekedtek.
Diego megszerzése már az előző szezon végén biztosság vált. D'Agostino esetében Blanc és Secco nem voltak hajlandók engedni az Udinesének. Felipe Melónál viszont már nem spóroltak az energiával, ő pedig valóban egy nagyratörő csapatba illő focista.
Összességében a Juventus költötte el a legtöbb pénzt az idei mercatón az olasz klubok közül (körülbelül 50 millió eurót). Igaz, ez messze van a Real Madrid nagybevásárlásának értékétől, de európai szinten még így is elég a második helyhez.
A Juventus újbóli, európai élklubok közé történő visszatérésnek szándékát az is jelzi, hogy a vezetőség még szeretne igazolni, mégpedig a bal oldali védő posztjára. Ez a játékos akár Fabio Grosso is lehet.
A tavalyi csapat a második hely megszerzésével még csak azt bizonyította, hogy van ereje harcba szállni a bajnoki címért, de az idei Juventus már egyértelműen arra van kalibrálva, hogy nyerjen.
Ciro Ferrara tudja jól, hogy nem hibázhat.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lavecchiasignora.blog.hu/api/trackback/id/tr231242637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

perfektjenci 2009.07.15. 23:59:02

Szia Dino,
Nekem lenne egy nem annyira a témába vágó kér(d)ésem, de hát egyéb elérhetőségedet nem tudtam kihalászni a világhálóval:). Szóval arról van szó, hogy egy ideje gyakran látogatom a másik oldaladat, többek között a 94-95-ös szezonról szóló gyűjtőmunkád eredménye miatt. Egy ideje azonban eltűnt onnan, legnagyobb sajnálatomra. Az ilyesmi gyakran előfordul a neten, de elhatároztam, hogy ezúttal nem törődök bele, mert habár nem jutottál végig vele, nagyon jó írás volt. Szóval azt kérném, hogy írd meg, ha valahol megtalálható az interneten, illetve ha megvan valamilyen formátumban akkor légy szíves küldd el nekem a perfectoajeno@hotmail.com-ra. Ha egyik se a kettő közül, akkor legalább azt kérném, áruld el honnan gyűjtötted (amennyiben nem olaszul van, azt sajnos nem érteném; angolul viszont jól tudok) Így tovább, köszönettel és FORZA JUVE:
Perfekt Jenő
süti beállítások módosítása