Az Öreg Hölgy

Taktikáról egy szót sem. Itt csak értelmes dolgokról beszélünk.

Friss topikok

  • madbalee: Köszönjük Dino és követünk ott os! (1 Milan szurker) (2010.11.21. 10:33) Záróra
  • Claudio Marchisio: sajnos továbbra is szópóág van a palermo ellen, meg úgy egyáltalán... és mindjárt derby, ajaj (2010.09.24. 10:22) 1960.01.31.: Juventus-Palermo 2-1
  • dino vercotti: További türelmet kérek az érdeklődőktől, még mindig csúszásban van a dolog. (2010.09.19. 11:45) Emlékezni kell
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Jó visszatekinteni egy-egy jelentősebb játékosra és minél távolabb van időben, annál érdekesebb. S... (2010.08.10. 10:01) Elfeledett játékosok: Umberto Caligaris
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nagyon örülök hogy folytattad, élvezet volt olvasni! (2010.08.10. 10:00) Gianluca Pessotto: "A legfontosabb mérkőzés" - 2. fejezet

Az olasz testvérblogom

2010.07.02. 13:21 dino vercotti

Serie A, 1994-1995: Juventus-Brescia 2-1 (18. forduló)

Címkék: del scudetto 1994 1995 lippi piero brescia lucescu agnelli delle alpi ravanelli vialli kohler ballotta

1995. január 29., Serie A, 18. forduló:
JUVENTUS-BRESCIA 2-1 (1-1)
Torinó, 40.000 (4527 fizető) néző. Vezette: Racalbuto (Gallarate) 3.
Juventus: Peruzzi 5.5 - Ferrara 6.5, Carrera 6.5, Kohler 4.5, Jarni 5 - Di Livio 5 (74' Marocchi 0), A. Conte 5. Sousa 5.5 (82' Tacchinardi 0) - Vialli 6.5, Del Piero 6.5, Ravanelli 5.5. Edző: Lippi. Kispad: Rampulla, Porrini, Torricelli.
Brescia: Ballotta 6.5 - Adani 5.5, Francini 6 (74' Piovanelli 0), Corini 5.5, Baronchelli 6.5 - Battistini 6.5, Sabau 6, Gallo 5.5, Cadete 5.5 (52' Nappi 5.5) - Giunta 5, Bonetti 6. Edző: Lucescu. Kispad: Gamberini, Marangon, Schenardi.
Gólszerző: Corini (B, 11-esből) a 10., Del Piero (J) a 34., Vialli (J, 11-esből) a 89. percben.
Sárga lap: Ravanelli és Di Livio, ill. Bonetti, Cadete, Boronchelli, Francini és Gallo.
Szögletarány: 9-1.
Kapuralövés: 10-3.
Kaput elkerülő lövés: 11-3.
Szabálytalanság: 20-26.
Lesek: 4-0.
Doppingvizsgálat: Di Livio és Conte, ill. Bonetti és Gamberini.

"A Juventus a legjobb pillanatban ébredt újra fel" - utalt a La Gazzetta dello Sport arra, hogy a csapat az elmúlt két mérkőzését elveszítette, és a saját nyakára hozta a Parmát. A találkozónak sajnos Racalbuto játékvezető lett a főszereplője, az újságtól 3-as osztályzatot kapott. A bíró mindkét, megítélt büntetőnél kétséges döntést hozott,  a lapok kiosztásánál is következetlen volt, gyakran a pontrúgásokat is rosszul ítélte meg. A 10. percben szerzett vezetést a vendégcsapat, miután - Racalbuto szerint - Carrera szabálytalankodott Sabauval szemben a 16-oson belül: a befújt 11-est az exjuvés Corini értékesítette. Két perc múlva viszont nem jelzett a bíró, amikor Kohlert a bresciai kaputól két méterre Battistini lerántotta, pedig ekkor valóban 11-est kellett volna ítélni. A Brescia azt a taktikát választotta a vezetése megszerzése után, amely egy kiscsapat számára talán az egyetlen üdvözítő megoldás lehet: megszállta a középpályát. A Juventus ezt a reteszt úgy próbálta feltörni, hogy szinte az összes mezőnyjátékosa támadott, de egy ideig csak az látszott, hogy a Lippiéket az elmúlt napokban elszenvedett két vereség (Cagliari-Juventus 3-0, Torino-Juventus 3-2) görcsössé tette. A 34. percben Del Piero szabadrúgásgólja felszabadításként hatott, innentől kezdve gördülékenyebbé vált a játék. Még az első félidőben mindkét csapat előtt adódott helyzet, de igazi mozgalmasságot a 2. félidő hozott.

Az 53. percben Peruzzi mentett lábbal Nappi elől, az 55. percben Del Piero lapos lövését védte Ballotta. Később Bonetti csúszott ki Kohler karmai közül, aztán a borzalmasan játszó német védő újabb hibáját követően (elpasszolta a labdát) Nappi lőtt nem sokkal a kapu mellé. A 69. percben egy Ferrara-fejes, a 73. percben egy Carrera-lövés veszélyeztette a döntetlent. A Juventus óriási erőket mozgósított, helyzetek tömegét alakította ki. Mégis, csak egy kétséges büntetőt segített a 89. percben: Racalbuto úgy látta, hogy Adani szabálytalankodott Ravanellivel szemben, a megítélt 11-est pedig Vialli belőtte. A Juventus ezzel megnyerte a meccset.

A vendégek borzalmas dühe

A bresciaiak teljesen kiborultak a vereséget követően, Lucescu edző nem is állt szóba a sajtóval. Corinoi klubelnök viszont igen: "Az edzőnk ideges, értsék meg. Én nem, ugyanis nem kaptunk ki. Ez a büntető egy nem létező 11-es volt, nem csak szerintünk, de mindenki szerint. Úgy látszik, hogy először a játékvezetőket kell legyőznünk, csak utána jöhet az ellenfél." Ballotta érdekes dolgot osztott meg az újságírókkal: "Az első félidőben Kohler került a földre, miután Battistinivel birkózott. A Juve játékosai reklamáltak, kivéve Kohlert, aki felállt a földről, és azt mondta, hogy nem volt büntető." 

Vialli hihetetlen öröme

Gianluca Vialli ismét döntő szerepet játszott a Juventus győzelmében, miután az utolsó percben értékesítette a győzelmet jelentő büntetőt: "Amikor Roberto Baggio nincs, általában Ravanelli végzi el a 11-est, de ma én vállaltam. Az utolsó percben egy ilyen szituáció igazi adrenalinbombaként hat, amikor pedig belövöd a labdát, leírhatatlan az öröm. A pálya állapota sajnos katasztrofális volt, alig lehetett rajta megállni. Lehangoló, hogy ilyen minőségű a fű egy scudettóért küzdő csapat stadionjában." Ravanelli megvédte Racalbuto döntését: "Jogos volt a büntető, semmi kétségem nincs felőle. Azért nem én lőttem, mert a múltkori derbin elhibáztam. A pálya minősége valóban borzalmas, az ellenfélen túl ezzel is meg kell küzdeni." Marcello Lippi: "Hamar hátrányba kerültünk, de meg tudtuk őrizni a nyugalmunkat. Sem a Bresciának, sem a nekünk megítélt büntetőről nem akarok beszélni, viszont megemlíteném a Kohler elleni szabálytalanságot, amely után nem fújt a bíró."

Agnelli nem szereti a Delle Alpit

Giovanni Agnelli hosszú idő után újra a megszokott helyén ülve, a stadionban követte végig a Juventus meccsét. "Úgy éreztem, hogy vissza kell térnem, bár ilyen hidegre nem számítottam. Del Piero gólja csodás volt, már amikor ellőtte, lehetett látni, hogy a kapuban köt ki a labda. Hogy végre reális az esély a scudettóra? Várjunk még. Bízom abban, hogy olyan jó lesz a tavaszunk, mint amilyen az őszünk volt. Jogos volt-e a vendégek büntetője? Talán igen. Azt nem láttam, hogy Kohlert bántották-e, sajnos ebben a stadionban a pálya túl messze van a lelátótól. Azt sem láttam, hogy mi miért kaptuk a végén a 11-est." Del Piero - sokakhoz hasonlóan - a pálya állapotát bírálta: "Már egy jó ideje nehezíti az életünket, pluszellenfelet jelent. A szögleteket szinte lehetetlen jól elvégezni, mert amikor nekifutok, akkor még a rekortánon van a lábam és nem csúszom el, de amikor a labdához érek, akkor már a felfagyott talajon kell egyensúlyoznom. A gólom mindenesetre megfelelő időben érkezett, nem sokkal a félidő lefújása előtt. Miután ellőttem a labdát, egy örökkévalóságnak tűnt, míg a kapuba került." 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lavecchiasignora.blog.hu/api/trackback/id/tr362125207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása