Az Öreg Hölgy

Taktikáról egy szót sem. Itt csak értelmes dolgokról beszélünk.

Friss topikok

  • madbalee: Köszönjük Dino és követünk ott os! (1 Milan szurker) (2010.11.21. 10:33) Záróra
  • Claudio Marchisio: sajnos továbbra is szópóág van a palermo ellen, meg úgy egyáltalán... és mindjárt derby, ajaj (2010.09.24. 10:22) 1960.01.31.: Juventus-Palermo 2-1
  • dino vercotti: További türelmet kérek az érdeklődőktől, még mindig csúszásban van a dolog. (2010.09.19. 11:45) Emlékezni kell
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Jó visszatekinteni egy-egy jelentősebb játékosra és minél távolabb van időben, annál érdekesebb. S... (2010.08.10. 10:01) Elfeledett játékosok: Umberto Caligaris
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nagyon örülök hogy folytattad, élvezet volt olvasni! (2010.08.10. 10:00) Gianluca Pessotto: "A legfontosabb mérkőzés" - 2. fejezet

Az olasz testvérblogom

2009.09.06. 11:38 dino vercotti

1994-1995: Juventus-Bari 2-0 (2. forduló)

Címkék: juventus bari scudetto 1994 1995 vialli peruzzi

1994. szeptember 11., Serie A, 2. forduló:
JUVENTUS-BARI 2-0 (0-0)
Torinó, 44 ezer néző (7045 fizető néző, 35022 bérletes). Vezette: Rosica (Róma) 6.5.
Juventus: Peruzzi 7 – Torricelli 7, Ferrara 6, Kohler 7, Jarni 5.5 – Di Livio 6.5 , P. Sousa 0 (38' Tacchinardi 6.5), Conte 6.5 – Vialli 6.5, Del Piero 6 (79' Marocchi 0), Ravanelli 5.5. Edző: Lippi. Kispad: Rampulla, Porrini, Carrera.
Bari: Fontana 7 – Mangone 6.5, Tangorra 5.5, Bigica 6 (69' Tovalieri 6), L. Amoruso 7 – Ricci 6, Alessio 6, Gerson 6, Pedone 6.5 – Protti 5 (62' Barone 5.5), Guerrero 5.5. Edző: Materazzi. Kispad: Alberga, Montanari, Gautieri.
Gól: Vialli a 66., Kohler a 82. percben.
Sárga lap: Tacchinardi, illetve Amoruso.
Szögletarány: 8-2.
Kapuralövés: 6-2.
Kaput elkerülő lövés: 5-6.
Elkövetett szabálytalanságok: 13-24.
Lesek aránya: 4-3.
Doppingvizsgálat: Kohler és Ravanelli, illetve Ricci és Pedone.

„Vialli megtörte a Barit, de hol maradt a játék?” – szólt a La Gazzetta dello Sport kérdése a találkozó után. Lippi Juventusa megszerezte első három pontját, de nagyon nehezen, több, mint egy óra után tudta csak bevenni annak a Barinak a kapuját, amely 1-0-ás hazai vezetésnél a Tovalieri elleni szabálytalanság miatt megítélt büntetőt kihagyta. Vialli szerezte az első gólt, a támadónak szerencsét hozott a régi-új „Kojak-frizura”, amellyel először 2 évvel ezelőtt lepte meg a szurkolókat. A 2. félidő 21. percében megszabadult a Bari védelmének őrizetétől, és Di Livio beadását Fontana hálójába fejelte. A gólt követően a Juventus megnyugodni látszott, amikor is Pedone remek labdájával Tovalieri ugrott ki a 16-oson belül. Peruzzi ugyan előnyben volt, de Ferrara mezénél fogva lerántotta a vendégek játékosát. Rosica a tizenegyespontramutatott, a kolumbiai Guerrero büntetőjét azonban Peruzzi hárította. Mindez a 81. percben történt. Egy perccel később pedig már 2-0 volt a hazaiak javára, miután Jarni szögletét követően Kohler fejelt közelről a kapuba, eldöntve ezzel a mérkőzést. A Juventus nem játszott jól, sok problémája volt még a torinóiaknak. Lippi a bal szélre ezúttal Jarnit tette. Az egy szem támadóként próbálkozó Guerrero-ra (Protti gyakorlatilag középpályást játszott) Ferrara és Kohler figyelt, őket pedig a remekül teljesítő Torricelli biztosította, miközben Kohler többször is előrehúzódott. A jobb oldalon Di Livio futkározott, középen Conte dolgozott rengeteget. Paulo Sosa egyelőre azt bizonyította, hogy nincs jó fizikai állapotban, megsérült és helyére a fiatal Tacchinardi állt be. Sousa nem is utazhatott Bulgáriába a CSKA Szófia elleni hétközi meccsre. Ami a csatárokat illeti: a Tridente nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Viallit és Ravanellit kőkeményen őrizte Mangone és Amoruso, míg Del Piero, aki nem találta az összhangot a középpályásokkal, kellemetlen őrzőjére akadt Gerson személyében. Del Pierón látszott, hogy játékából hiányzik az a lendület, amely a jobb napjain jellemezi őt. Egy másik fiatal, Tacchinardi jól játszott, tele lelkesedéssel. A Bari közel állt a pontszerzéshez, köszönhetően a Mangone és Amoruso által megszervezett remek védekezésnek. A középpályán Pedone és Gerson szűrt hatásosan. Elöl Guerrero bizonyította ugyan, hogy tehetséges, de azt is, hogy még nem elég rutinos. Az új idény első torinói mérkőzése után a Juventus vezetői eltérően értékelték a győzelmet.

Roberto Bettega így látta a találkozót: „A második félidőben jobbak voltunk, mint az elsőben. A csapat megfelelő hozzáállással játszott. A szurkolóink? A közönség a 12. emberünk.” Chiusano is a második játékrészt érezte jobbnak: „Az első félidőben mintha nem is a Juvét láttam volna. A problémáink ellenére szerintem a helyes úton járunk.” Umberto Agnelli keményen fogalmazott: „Csak az eredménynek örülhetünk. Számomra egyértelmű, hogy nincs kész a csapatunk. A játékosok nehezen mozognak, ebből nekem úgy tűnik, hogy fizikai problémáik vannak. Hogy újra kilépünk-e a játékospiacra? Könnyen elképzelhető.” Marcello Lippi szerint az első félidőben csapata szervezetlen volt, kivéve az első 20 percet. A meccs többi részét optimálisnak nevezete. Mindenkit megdícsért, de különösen Peruzzit, Viallit és Tacchinardit. „Hogy a Milan döntetlent játszott? Nem érdekel, csak a Juvéval foglalkozom” – mondta az edző. A reflektorfénybe ezúttal Vialli került: „Elszántabbak lettünk attól a sok kritikától, amely a héten ért bennünket. A Bari nem adta meg magát, élvezetes meccset vívtunk. Szerintem tudunk mi ennél többet is, de már látható, hogy fizikai és taktikai téren is előreléptünk. A csatártrió? Az nem lényeg, 11-en támadunk és védkezünk…” Angelo Peruzzi büntetőt védett a mérkőzésen: „A 11-es lutri, és ma nekem szerencsém volt. Előre eldöntöttem, hogy merre vetődöm. Hogy a lövés milyen volt? Erős...” Végül jöjjön Ferrara, aki a 11-es előtt szabálytalankodott Tovalierivel szemben. Ciro – mint mindig – ezúttal is sportszerű volt: „Kétségtelen, hogy hozzáértem az ellenfelemhez, de megjegyezném, hogy a másik 16-oson belül hasonló módon állították meg egyszer Viallit. Azonban a bíró döntését el kell fogadni.”

Peruzzi hiúsította meg, hogy a Bari ponttal távozzon Torinóból. A vendégek edzője, Materazzi így értékelt: „Guerrero a kijelölt büntetőrúgónk, általában magasan és erősen lövi, ma azonban gyengén hajtotta végre. Ránk jár a rúd, mind a Lazio, mind a Juve elleni meccset elbuktuk, pedig mindkétszer jól játszottunk.” A Bari összességében nagyon jól megfékezte Lippi csapatát. „Nem figyeltünk oda és Vialli be is talált. Az első osztály ilyen: ha kihagysz egy pillanatra, azonnal büntetnek. Az elhibázott büntető után a Juventus bebiztosította a győzelmet, de számomra már akkor biztossá vált a sikerük, amikor Peruzzi kivédte a tizenegyest” – nyilatkozta a szakvezető. Bigica nyakán egy jeges tömlővel hagyta el a Delle Alpit: „Egy párharc során Ravanelli könyökével találkoztam… Elszédültem, nem emlékszem semmire.” A mérkőzés tragikus hőse, Guerrero szomorúan állt az újságírók elé: „Gratulálok Peruzzinak. Gondoltam, hogy a kezei mellett rúgom el a labdát, jól meghelyezve. A hibám sokba került a csapatnak, hiszen egy pont helyett nullával térhetünk haza.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lavecchiasignora.blog.hu/api/trackback/id/tr51363353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása