Az Öreg Hölgy

Taktikáról egy szót sem. Itt csak értelmes dolgokról beszélünk.

Friss topikok

  • madbalee: Köszönjük Dino és követünk ott os! (1 Milan szurker) (2010.11.21. 10:33) Záróra
  • Claudio Marchisio: sajnos továbbra is szópóág van a palermo ellen, meg úgy egyáltalán... és mindjárt derby, ajaj (2010.09.24. 10:22) 1960.01.31.: Juventus-Palermo 2-1
  • dino vercotti: További türelmet kérek az érdeklődőktől, még mindig csúszásban van a dolog. (2010.09.19. 11:45) Emlékezni kell
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Jó visszatekinteni egy-egy jelentősebb játékosra és minél távolabb van időben, annál érdekesebb. S... (2010.08.10. 10:01) Elfeledett játékosok: Umberto Caligaris
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nagyon örülök hogy folytattad, élvezet volt olvasni! (2010.08.10. 10:00) Gianluca Pessotto: "A legfontosabb mérkőzés" - 2. fejezet

Az olasz testvérblogom

2009.10.28. 12:21 dino vercotti

1964. október 28.: Stade Française-Juventus 0-0

Negyvenöt évvel ezelőtt ezen a napon a Juventus Párizsba látogatott, ahol a Vásárvárosok Kupájának (az UEFA kupa elődje) nyolcaddöntőjében a Stade Française csapatával találkozott.  

Stade Française-Juventus 0-0
Párizs, 25 ezer néző. Vezette: Van Ravers (holland).
Stade Française: Carnus - Basquet, Dumas, Peri, Stasiak, Stako, Fefeu, Berange, Milutinovic, Pottier, Alba.
Juventus: Anzolin - Gori, Sarti, Bercellino, Castano, Leoncini, Da Costa, Sacco, Combin, Del Sol, Stacchini.

Gyenge mérkőzést játszott egymással a Vásárvárosok Kupájának nyolcaddöntőjében a Juventus és a párizsi Stade Française. A Juve hírneve közönségcsalogatónak bizonyult, hiszen 25 ezren látogattak ki a Parc de Princes stadionba, amely teltházat jelentett, ez pedig a krízisben lévő francia labdarúgás számára nagy szó volt - de a jó játék ezúttal elmaradt. Heriberto Herrara csapatának nem is volt igazán célja, hogy győzzön, hanem arra törekedett, hogy a decemberi torinói visszavágón biztosítsa be a továbbjutást. Pedig francia ellenfele ekkor utolsó helyen állt hazája bajnokságában, ennek fényében pláne nem adott sok okot az örömre a mutatott produkció.

A Juventus a biztonságra törekedett, és hiába volt nagyon aktív Del Sol előrejátéka, csapatársaitól nem kapott elegendő támogatást. A Juventus franciája, Combin mindenképpen bizonyítani akart a párizsi közönség előtt, de csak azt sikerült demonstrálnia, hogy az ő klasszisa sem határtalan. Az első félidőben szinte semmi nem történt, kivéve az 5. percet, amikor Del Sol egyedül állt szemben a kapussal, de hibázott. Néhány távoli hazai lövés, amely mind elkerülte a kaput, végül egy Stacchini-próbálkozás félóra elteltével, amely nem sokkal ment mellé. 

A második félidő már valamivel nagyobb iramot és több történést hozott. A párizsiak többször is közel jártak a vezetés megszerzéséhez, főleg a legjobbjuk, Alba volt aktív. A Juventus leginkább a kontratámadásokra épített. Combin az 52. és az 55. percben is lerázta őrzőjét, de a befejezéseknél hibázott. A 78. percben Sacco Combin labdáját a levegőben, kapásból lőtte rá, nem hiányzott sok a gólhoz. Az utolsó percekben még Stacchini, Sacco és Combin szerezhette volna meg a győzelmet a Juventus számára, de egyszerű helyzetekben, könnyű megoldásokat igénylő szituációkban egyikük sem döntött jól.

A december 2-án játszott visszavágón végül a Juventus 1-0-ra nyert, így továbbjutott. A kupasorozat döntőjéig menetelt, azonban ott vereséget szenvedett a Ferencvárostól.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lavecchiasignora.blog.hu/api/trackback/id/tr461481135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása