Az Öreg Hölgy

Taktikáról egy szót sem. Itt csak értelmes dolgokról beszélünk.

Friss topikok

  • madbalee: Köszönjük Dino és követünk ott os! (1 Milan szurker) (2010.11.21. 10:33) Záróra
  • Claudio Marchisio: sajnos továbbra is szópóág van a palermo ellen, meg úgy egyáltalán... és mindjárt derby, ajaj (2010.09.24. 10:22) 1960.01.31.: Juventus-Palermo 2-1
  • dino vercotti: További türelmet kérek az érdeklődőktől, még mindig csúszásban van a dolog. (2010.09.19. 11:45) Emlékezni kell
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Jó visszatekinteni egy-egy jelentősebb játékosra és minél távolabb van időben, annál érdekesebb. S... (2010.08.10. 10:01) Elfeledett játékosok: Umberto Caligaris
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nagyon örülök hogy folytattad, élvezet volt olvasni! (2010.08.10. 10:00) Gianluca Pessotto: "A legfontosabb mérkőzés" - 2. fejezet

Az olasz testvérblogom

2009.08.06. 11:54 dino vercotti

Köszönet Zlatannak, egy igazi bajnoknak

A ju29ro.com oldal (a honlap címe arra utal, hogy "igazi juventino", a "juve[ntinuove]ro") egy 29 pontos köszönetet fogalmazott meg Zlatan Ibrahimovic felé. Vannak benne természetesen szükségszerű túlzások, de olyan pontok is, amelyekkel nehéz vitatkozni. Lássuk hát, miért is kell köszönetet mondani Zlatannak.

Köszönetünket és a viszontlátás iránti reményünket fejezzük ki Zlatan Ibrahimovic felé, aki az utolsó, Olaszországba igazoló nagy sztár volt, és az utolsó nagy sztár, aki elhagyta a Serie A-t. Az érkezése a Juventus érdeme, aztán - az ismert okok miatt - elhagyta Torinót, és az Interben folytatta pályafutását. Az interes barátainknak már annak idején felhívtam a figyelmét: "Jegyezzétek meg: bár Zlatan nálatok játszik, mindig is a mi ügyünk marad."

1. Köszönjük Zlatan, hogy a gránátvörös-kék mezt választottad, ez mindenképpen jobb, mint az, amelyet eddig viseltél.

2. Köszönjük Zlatan, amiért nem kell már azon gondolkodnunk, hogy 2006 nyarán valaki miért adott el diszkontáron a leggyűlöltebb riválisnak.

3. Köszönjük, hogy három évvel ezelőtt elutasítottad az együttműködést azokkal, akik nem voltak hajlandóak megvédeni a Juventust, és akik azt akarták, hogy a másodosztályba küldjék a klubot.

4. Köszönet az "örök juventinó", a "gyermekkora óta interes" és a Barcába való igazolással a "világ legboldogabb labdarúgójává" váló Zlatannak. Ez engem nem zavar, már öt évvel ezelőtt egy barátom - aki az ajaxos időktől követi a pályafutásodat - azt mondta nekem, hogy Te csupán önmagadért játszol, számodra csak Te létezel.

5. Köszönjük Zlatan, mert mindvégig kiálltál a Juventus scudettói mellett, és soha nem állítottad azt, hogy "négy bajnoki címet nyertél az Interrel".

6. Köszönjük Zlatan, mert egyszer ezt mondtad: "amikor a Juventusban játszottam, az ellenfeleink arcán a meccs előtt látszott a félelem, így már akkor 1-0-ra vezettünk, amikor még el sem kezdődött a találkozó."

7. Köszönjük Zlatan, hogy az Interrel kapcsolatban nem mondtál ilyet.

8. Köszönjük Zlatan, mert amikor megkérdezték Tőled a Nou Campban, hogy melyik olaszországi edzőtől tanultál a legtöbbet, akkor fél percen keresztül beszéltél Fabio Capellóról, míg Mancinit és Mourinhót egy rövid mondattal ("Jó volt velük dolgozni")elintézted.

9. Köszönjük Zlatan, hogy amikor a Moggi elleni gyűlölet a tetőfokára hágott, Te egy interjúban - a szokásos őszinteségeddel - megvétted őt, nem törődve azzal, hogy mit kaphattál volna ezért az Intertől.

10. Köszönjük Zlatan, hogy amíg nálunk voltál, évente legalább egy gólt lőttél az ellen a csapat ellen, amely aztán Téged 2006 augusztusában elvitt.

11. Köszönjük Zlatan, hogy a Juventus ellen soha nem találtál be, és nem is játszottál jól. Ki tudja? Talán zavart volna téged, ha másképp történik?

12. Köszönjük Zlatan, mert ha a jövőben összekerülünk egymással a BL-ben, akkor egy ott szerzett gólod kevésbé lesz fájdalmas a számunkra.

13. Köszönjük Zlatan, hogy volt bátorságod szembemenni azokkal a hangokkal, amelyek az Intert dicsőítették - rávilágítottál arra, hogy az Inter győzelmei nem is olyan fényesek.

14. Köszönjük Zlatan, hogy Morattinak ilyen mézes-mázos módon mondtál köszönetet: ha mi kaptunk volna tőle annyi pénzt, biztos hasonló szépeket mondunk róla.

15. Köszönjük Zlatan, mert már 2008 novemberében megértetted, hogy ezzekkel a középszerű csapattársakkal csak az idődet vesztegeted, és már ekkor megkérted az ügynöködet, hogy keressen Neked egy komolyabb klubot.

16. Köszönjük Zlatan, hogy más vagy, mint a többi sztár, Te a pályán szeretsz megnyilvánulni, nem pedig az újságokban. Nem játszottad el, hogy mennyire odavagy az Inter mezéért, nem váltál a szurkolóik talpnyalójává, de soha nem is siránkoztál. "Ti beszéltek, én játszom" - mondtad.  

17. Köszönjük Zlatan, hogy amikor amikor még nálunk játszottál és a szurkolóink kifütyültek Téged, nem vágtál vissza - ellenben az Inter-Lazio meccsen lőtt gólod után az interistákkal összetűzésbe keveredtél.

18. Köszönjük Zlatan, hogy amikor ellenfélként tértél vissza Torinóba, és rengeteg füttyöt kaptál, illetve sok támadás ért, Te nem reagáltál ezekre a - részben a Tőled való félelemből, részben a nosztalgiából táplálkozó - megnyilvánulásokra. Nem úgy, mint egy Balotelli nevű valaki...

19. Köszönjük Zlatan, hogy csak a csillagászati fizetésedet biztosító szerződésed tartott annál a csapatnál, amelyhez soha nem kötődtél igazán. 

20. Köszönjük Zlatan, hogy azért mondtál le erről a hatalmas (és talán túlzott) fizetésről, mert nem csak az utcák-terek bajnokságának színvonalán mozgó Serie A-ban kivívott győzelmekre vágytál, és megértetted, hogy erre az Interrel vajmi kevés esélyed van.

21. Köszönjük Zlatan, hogy mostanól a Serie A kétségtelenül kiegyenlítettebb lesz.

22. Köszönjük Zlatan, mert az Inter edzője egy olyan ember, akiről nem tudjuk még, hogy valóban jó edző-e, vagy csak egy szereplési mániás bohóc.

23. Köszönjük Zlatan, hogy érkezéseddel a Barca tovább erősödik a luxusvásárlásokat folytató Real Madriddal szemben.

24. Köszönjük Zlatan, hogy a helyedre Eto'o érkezett: jó játékos, de mögé egy csapat kell, míg Milánóban Te magad voltál a csapat. Eto'o sok trófeát nyert már, de összeveszett mindenkivel: edzőkkel, vezetőkkel, játékostársakkal - és az Interhez történő igazolásával sem kerül nyugodtabb környezetbe...

25. Köszönjük Zlatan, mert Mourinho utóbbi hetekben tanúsított rosszkedve és hallgatása mindennél többet mond.

26. Köszönjük Zlatan, mert távozásoddal most azt találgatjuk, hogy ki fogja a nehéz pillanatokban az Intert kisegíteni a bajból. Még nem sikerült megtalálnunk azt az embert, aki képes lehet erre.

27. Köszönjük Zlatan, hogy azokkal is megismerteted majd a gyomorideget, akik ma még csak nagyokat legyintenek a távozásodra és egyáltalán nem sírnak vissza.

28. Köszönjük Zlatan, mert a "megtisztult" olasz labdarúgás hívei újabb jelzést kapnak, újra fel kell tenniük a kérdést: vajon miért tűnnek el a világsztárok a Serie A-ból?

29. Köszönjük Zlatan, egyszerűen azért, mert ez lesz így a 29. számú köszönet. Ugye, tudod, hogy ez mit jelent?   

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lavecchiasignora.blog.hu/api/trackback/id/tr41292366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tcs19 2009.08.07. 16:43:22

Van benne 1-2 logikátlan pont. Például a 22-es és a 12-es így hirtelen átpörgetve nem értelmes. De van kb. 10, amiben nagy igazság rejlik.

Kicsit azért el van szállva a "cikkíró", mármint az eredeti. Úgy beszél, mintha Ibrahimovic akkora juventino lett volna, mint a ház. Az tény, hogy korrektül viselkedett és nyilatkozott a Juventussal kapcsolatban a távozása után is, de ettől még nem kell ikonként kezelni.

OFF: Kíváncsi leszek a következő scudettonál milyen táblákkal őrjöngenek majd a szurkolók. Bár van egy sejtésem...

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.08.07. 22:17:55

A 22-es arra vonatkozik, hogy Zlatan távozásával derülhet ki igazán, hogy Mourinho milyen edző.

A 12-es meg arra, hogy ha már gólt lő esetleg a jövőben a Juvénak, azt nem az Inter mezében teszi meg.

Szóval szerintem mindkettő érthető, van, hogy két, egymást követő pont logikai kapcsolatban van egymással.

s4tch 2009.08.08. 01:50:44

Érdekes, még emésztgetem. A 28-asból kiindulva vajon írnak egy sort Kakának címezve is?
süti beállítások módosítása