Az Öreg Hölgy

Taktikáról egy szót sem. Itt csak értelmes dolgokról beszélünk.

Friss topikok

  • madbalee: Köszönjük Dino és követünk ott os! (1 Milan szurker) (2010.11.21. 10:33) Záróra
  • Claudio Marchisio: sajnos továbbra is szópóág van a palermo ellen, meg úgy egyáltalán... és mindjárt derby, ajaj (2010.09.24. 10:22) 1960.01.31.: Juventus-Palermo 2-1
  • dino vercotti: További türelmet kérek az érdeklődőktől, még mindig csúszásban van a dolog. (2010.09.19. 11:45) Emlékezni kell
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Jó visszatekinteni egy-egy jelentősebb játékosra és minél távolabb van időben, annál érdekesebb. S... (2010.08.10. 10:01) Elfeledett játékosok: Umberto Caligaris
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nagyon örülök hogy folytattad, élvezet volt olvasni! (2010.08.10. 10:00) Gianluca Pessotto: "A legfontosabb mérkőzés" - 2. fejezet

Az olasz testvérblogom

2010.01.23. 10:01 dino vercotti

Lazio-Juventus 0-2 (1997.01.19.)

Címkék: fülöp lászló scudetto zeman padovano lombardo cragnotti boksic

Az 1996-1997-es szezon utolsó őszi (téli) fordulójának legutolsó mérkőzése sima Juventus győzelmet hozott az enervált Lazio otthonában.

LAZIO-JUVENTUS 0-2 (0-1)
Róma, 58815 (32.444 fizető) néző. Vezette: Messina (Bergamo) 7.
Lazio: Orsi 6 - Nesta 6 (60’ Negro 5.5), Fish 6.5, Chamot 5, Favalli 5 (46’ Grandoni 6) - Fuser 6, Baronio 6.5, Nedved 5.5, Rambaudi 5.5 (60’ Protti 0) - Casiraghi 5.5, Signori 6. Edző: Zeman. Kispad: Cano, Marcolin, Venturin, Buso.  
Juventus: Peruzzi 6.5 - Porrini 6, Ferrara 7, Montero 7, Pessotto 6.5 - Lombardo 6.5 (75’ Di Livio 0), Jugovic 6.5, Deschamps 7, Tacchinardi 6 - Padovano 8 (75’ Amoruso 0), Del Piero 7 (88’ Iuliano 0). Edző: Lippi. Kispad: Rampulla, Torricelli, Dimas, Vieri.
Gól: Padovano a 31. és a 62. percben.
Sárga lap: Chamot, ill. Del Piero és Di Livio.
Szögletarány: 8-7
Kapuralövés: 4-7
Kaput elkerülő lövés: 7-3
Elkövetett szabálytalanságok: 12-20
Lesek: 6-8
Doppingvizsgálat: Grandoni és Cano, ill. Padovano és Montero.  

Ezzel a győzelemmel biztossá vált, hogy a téli bajnoki cím a Juventusé. A siker megérdemelt, ráadásul Boksic és Zidane hiányában kellett kiharcolni. “A Juventus visszatért: ez az a csapat volt, amelyet Manchesterben, Tokióban és Párizsban láthattunk” – utalt a La Gazzetta dello Sport az ezt megelőző időszak jelentős sikereire. Marcello Lippi így látta a rangadót: “Az elmúlt fél évben jól mentek a dolgaink. A mai győzelmünket nem a hétközbeni, párizsi (PSG-Juventus 1-6 – d.v.) események utózöngéjének tartom. A Lazio az első félidőben nagyon jól játszott, egy picit megzavart minket. A folytatásban már nem engedtük őket kibontakozni. Összességében igazságos az eredmény. A scudetto? Még nem dőlt el semmi. Tartok a mögöttünk lévő csapatok mindegyikétől, még bőven van lehetősége a felzárkózásra az Internek, a Sampdoriának, a Milánnak és a Parmának is. Sőt, még  a Lazióra és a Rómára is érdemes figyelni. Padovano?Leginkább Massaro játékára hasonlít az övé. Jól kerül helyzetbe, mindig fontos gólokat szerez. Az én értékrendemben egy világklasszisnak számít.” Padovano: “Nem foglalkozom azzal, hogy a mai teljesítményemmel meggyőzöm-e Cesare Maldini szövetségi kapitányt. Nagyon jól alakult ma minden, ennél jobban nem is mehetett volna. A Juventus egy olyan csapat, amely sosem elégedik meg, mindig éhes a sikerre. Lippi azt mondta rólam, hogy világklasszis vagyok? Hálás köszönet a bókért.” Alen Boksic az Atalanta ellen összeszedett súlyos sérülése miatt csak a lelátóról nézhett az összecsapást: “Megérdemelten nyertünk, bár az elején többet volt a Laziónál a labda, tipikusan a Zeman-féle stílusban kezdték a meccset. Azt mondom,  hogy jól döntöttem, amikor elfogadtam a Juventus ajánlatát. Félreértés ne essék: remekül éreztem magam a laziós évek alatt. Ma a mi csapatunk úgy focizott, ahogy egy első helyezetthez illik. Mind a bajnokságban, mind a nemzetközi kupában esélyesek vagyunk: kell ennél több?” Zeman elismerte a vendégek győzelmének jogosságát: “Jól kezdtünk, aztán ajándékoztunk egy gólt a Juventusnak. Sem taktikailag, sem technikailag nem nyújtottunk túl jó teljesítményt, a párharcokat rendre elveszítettük. Padovano? Azóta ismerem, amikor még a C ligában játszott. Óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. A bajnokság sorsa nem dőlt el, 17 találkozó van még hátra. Mindenki számára megvan a lehetőség az előrelépésre, így nekünk is. Hogy figyelünk-e a kiesőzónára? Nem, nekünk komolyabb ambícióink vannak. Ha a kiesés rémével riogatnánk magunkat, a végén tényleg nehezen mozdulnánk el a hátsó régióból.” Cragnotti, a Lazio tulajdonosa a meccs végén Zemant bírálta: “A Juventus leckét adott nekünk abból, hogyan kell 8 emberrel védekezni, ha épp arra van szükség. A Juve egy igazi nagycsapat, mi pedig nem vagyunk azok.” 

Végül pedig a videó: az 1997 márciusáig a Multichoice nevű szolgáltató adásai között megtalálható volt a magyar nyelvű Filmnet csatorna (nagyon kevés magyarországi előfizetője volt), amely 1994-től kezdve kiemelten kezelte az olasz bajnokságot. A meccseket Fülöp László (néha sajnos Kopeczky Lajos) közvetítette. Több meccset rögzítettem akkoriban, de a szalagok elkoptak, úgyhogy jószerivel használhatatlanok lettek. Ez a Lazio-Juventus azonban egész jó minőségben megmaradt. Erről a meccsről jönnek a gólok a 13 évvel fiatalabb Fülöp László kommentálásában. 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lavecchiasignora.blog.hu/api/trackback/id/tr531694578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.23. 18:45:43

Külön köszönöm ezt a posztot Dino, jó volt felidézni a szebb időket!
Kíváncsi leszek a Juventus ma esti teljesítményére, bízom egy jó meccsben.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.23. 23:55:36

Erre a vereségre nem szolgált rá a Juventus, de ez sem volt elég. Nagyon önző leszek, de még 1 hétig ne rúgják ki Ferrarát. Nem, így sem lenne sok esélye a Laziónak, sőt, de nem lehetnek olyan szerencsétlenek, hogy az első Ferrara utáni meccsen mennek Torinóba.

Szabi23 2010.01.24. 00:29:01

Ennél még lesz sajnos lejjebb is, ha így megy tovább minden...
Talán eljött az anarchia ideje!? Meddig tűrné ezt Gianni Agnelli? Voltak szűrke időszakai a Juvénak, de ennyire fekete, sötét és kilátástalan még nem!
süti beállítások módosítása