Az Öreg Hölgy

Taktikáról egy szót sem. Itt csak értelmes dolgokról beszélünk.

Friss topikok

  • madbalee: Köszönjük Dino és követünk ott os! (1 Milan szurker) (2010.11.21. 10:33) Záróra
  • Claudio Marchisio: sajnos továbbra is szópóág van a palermo ellen, meg úgy egyáltalán... és mindjárt derby, ajaj (2010.09.24. 10:22) 1960.01.31.: Juventus-Palermo 2-1
  • dino vercotti: További türelmet kérek az érdeklődőktől, még mindig csúszásban van a dolog. (2010.09.19. 11:45) Emlékezni kell
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Jó visszatekinteni egy-egy jelentősebb játékosra és minél távolabb van időben, annál érdekesebb. S... (2010.08.10. 10:01) Elfeledett játékosok: Umberto Caligaris
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nagyon örülök hogy folytattad, élvezet volt olvasni! (2010.08.10. 10:00) Gianluca Pessotto: "A legfontosabb mérkőzés" - 2. fejezet

Az olasz testvérblogom

2010.04.23. 10:45 dino vercotti

Könyvbemutató Milánóban

Címkék: milánó calciopoli moggi gentile

Szerdán mutatták be Milánóban a "Che fine ha fatto la Juve?" ("Mi történt a Juvéval?") című könyvet, amely két hónappal ezelőtt jelent meg, és amely kötet a "Juventinovero Team" munkájának gyümölcseként látott napvilágot.

Egy kisebb sajtótájékoztatót tartottak a milánói Hotel De La Ville épületében április 21-én, amelynek az utóbbi hetek eseményei miatt szimbolikus jelentősége volt. Az öndefiníciójuk szerint "az igazi juventinókat tömörítő társaság", a Juventinovero Team (egy kisebb szójáték miatt ők úgy írják a nevüket, hogy ju29ro team, utalva a 29 scudettóra) a Calciopoli 2006-os kirobbanása után alakult meg, és céljának tűzte ki, hogy a média fősodrától eltérően mutatja be az olasz focibotrányt. Jómagam is tőlük tudtam meg olyan információkat az ügyről, amelyet a La Gazzetta dello Sportból (vagy a többi, általános tájékozódási pontként működő újságokból) nem lehetett megszerezni. Ők mondták ki először, hogy a botrány egy belső leszámolás eredménye, ők mondták ki először, hogy a lehallgatásokért felelős Auricchio nevű csendőrnek vaj lehet a füle mögött (finoman fogalmazok), ők mondták ki először, hogy 2006-ban bizonyos, az ügyre nézve relevanciával bíró hanganyagok valahogy nem kerültek kivizsgálásra. Ezeket a dolgokat a blogomban már tavaly nyáron leírtam - talán még én magam sem gondoltam, hogy ennyi igazságtartalommal bírnak.

A könyv bemutatóján (vendégként) részt vett Claudio Gentile, illetve Roberto Beccantini és Gianluca Savoini (utóbbi kettő újságíró). A sajtótájékozatón Nino Ori, a Juventinovero Team egyik szülőatyja röviden beszámolt arról, hogy mi motiválta az összefogásukat: úgy érezték, hogy a 2006-os döntés alaptalan, igazságtalan, és szerették volna megmutatni, hogy valójában mi folyt a színfalak mögött. Elhangzott az is, hogy a jelenlegi vezetés teljesen alkalmatlan a klub irányítására: ezt ők annak idején úgy fogalmazták meg, hogy "a Juventus nem létezik", volt is emiatt nagy szájhúzogatás, pedig ebben sem tévedtek sokat.

A "Che fine ha fatto la Juve?" című könyv ajánlott azoknak, akik mélységében szeretnék megismerni a 2006-os botrányban kicsúcsosodó folyamatokat. Az újra megnyíló sportbírósági eljárás ténye egyelőre a kétkedőket igazolja, akikre hosszú időn keresztül csak lesajnálóan legyintettek.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lavecchiasignora.blog.hu/api/trackback/id/tr301944803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

virracocha 2010.04.24. 22:01:43

Amióta felhívtad rájuk a figyelmet, azóta olvasgatom az honlapjukat. Komoly gyűjtőmunkát végeznek. Minden tárgyalási jegyzőkönyv fenn van az oldalukon például. Azt hiszem érdemes megrendelni ezt a könyvet is. És persze izgatottan várni a további fejleményeket.

uno dei juventini veri

s4tch 2010.04.25. 00:20:43

A honlapjukra feltettek egy írást és néhány videót ugyanezen apropóból: www.ju29ro.com/contro-informazione/1962-ju29rocom-a-milano-la-presentazione-del-libro-qche-fine-ha-fatto-la-juveq.html Tényleg komoly társaság, nem tipikus szurkolói oldal és szurkolói tevékenység az övék.