Az Öreg Hölgy

Taktikáról egy szót sem. Itt csak értelmes dolgokról beszélünk.

Friss topikok

  • madbalee: Köszönjük Dino és követünk ott os! (1 Milan szurker) (2010.11.21. 10:33) Záróra
  • Claudio Marchisio: sajnos továbbra is szópóág van a palermo ellen, meg úgy egyáltalán... és mindjárt derby, ajaj (2010.09.24. 10:22) 1960.01.31.: Juventus-Palermo 2-1
  • dino vercotti: További türelmet kérek az érdeklődőktől, még mindig csúszásban van a dolog. (2010.09.19. 11:45) Emlékezni kell
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Jó visszatekinteni egy-egy jelentősebb játékosra és minél távolabb van időben, annál érdekesebb. S... (2010.08.10. 10:01) Elfeledett játékosok: Umberto Caligaris
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nagyon örülök hogy folytattad, élvezet volt olvasni! (2010.08.10. 10:00) Gianluca Pessotto: "A legfontosabb mérkőzés" - 2. fejezet

Az olasz testvérblogom

2010.01.17. 23:12 dino vercotti

Azok a régi szép idők: Ceahlaul-Juventus 1-1 (1999.07.18.)

Ezúttal olvasói nyomásra dolgozom: egyikük azt kérte, hogy a jelenlegi siralmas helyzetet feledtessem el vele, és idézzem fel a Juventus 1999-es Intertotó-meneteléséből a Ceahlaul elleni idegenbeli mérkőzést. Most ezt teszem. A múltidéző végén videó Tacchinardi bődületes góljáról. 

Az 1998-1999-es szezon annyira rosszul sikerült a Juventus számára, hogy lecsúszott a közvetlen nemzetközi indulásra jogosító helyekről, így maradt az Intertotó Kupa (ahonnan azért bejutott az UEFA Kupába), amelynek során első ellenfele a romániai Karácsonkő városában működő FC Ceahlaul volt. Egy forró júliusi napon Carlo Ancelotti formálódó, de soha be nem érő csapata 1-1-es döntetlent ért el. 

CEAHLAUL-JUVENTUS 1-1 (1-0) 
Karácsonkő, 12.000 néző. Vezette: Gallagher (angol) 6.5.
Ceahlaul: Campeanu 6 - Atomulesei 6.5 (67' Baldovin 0), Alistar 6(67' Soimaru), Grozavu 6, Perja 6 - Ilie 6.5, Ionescu 6, Marc 6.6, Pantazi 6 - Scanteie 7, Enache 6 (73' Solomon 0). Kispad: Lefter, Domsa, Serban, Nemtanu. Edző: Hizo. 
Juventus: Van der Sar 6 - Tudor 5.5, Ferrara 5.5, Iuliano 5 - Birindelli 6, Perrotta 6, Tacchinardi 7, Pessotto 6, Bachini 6 (63' Zambrotta 0) - Kovacevic 6, Amoruso 6.5. Kispad: Rampulla, Mirkovic, O' Brien, Ametrano, Rigoni, Sculli. Edző: Ancelotti. 
Gólszerző: Scinteie a 28., Tacchinardi az 58. percben.
Sárga lap: Ionescu és Pantazi, ill. Perrotta, Tacchinardi, Iuliano.

A Juventus kezdett veszélyesebben: a 4. percben Amoruso Bianchi beadását küldte kapura, de Campeanu óriási védéssel szögletre mentett. A vendégek azonban nem folytatták a helyzetek kialakítását, sőt, igen veszélytelen játékot mutattak be. Bár ordított a két csapat játékosai között meglévő technikai különbség, a felkészülésben már jóval előrébb tartó hazai csapat erőnlétileg felülmúlta a Juvét. A 23. percben alakította ki az első veszélyes szituációt a Ceahlaul, amikor egy Iulianóról lepattant labdát Enache lőtt nem sokkal fölé. Öt perccel később megszerezte a vezetést a vendéglátó: Ilie ívelt be szögletet, Scanteie pedig zavartalanul a kapuba fejelt (1-0). A Juventus képtelen volt reagálni, a szünetig csak egy Amoruso-fejes és egy Kovacevic-lövés (mindkettő elkerülte a kaput) jelezte, hogy a torinóiak is a pályán vannak. 

A szünetben Ancelotti nem cserélt. Máskor talán meglép egy-két cserét, de ezúttal kevés olyan játékos állt rendelkezésre a kispadon, aki fordulatot tudott volna hozni. A csapat mindenesetre felpörgött enélkül is: Pessotto egy távoli lövéssel állította komoly feladat elé a Ceahlaul kapusát, majd Bachini egy ígéretes helyzetben az oldalhálót találta el. A hazaiak láthatóan már nem voltak olyan összeszedettek, mint az első félidőben, az 58. percben pedig teljesen megérdemelten egyenlített a Juve: Bachini passza után Tacchinardi és Perrotta kényszerítőzött, a visszakapott labdát utóbbi hatalmas erővel a léc alá lőtte (1-1). Ezután már több említésre méltó esemény nem is történt: a Ceahlaul számára ez egy történelmi eredménynek számított, a Juventus pedig ennél a döntetlennél sokkal többet már nem is akart. 

"A románok más ritmusban játszottak. Az erőállapotuk jobb volt, de ez nem is meglepő, hiszen számukra ez már az ötödik meccs volt ebben a sorozatban, nekünk pedig az első" - nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak Carlo Ancelotti. "A csapat mindenesetre a második félidőben már megmutatta, hogy mit tud, sok helyzetet alakítottunk ki, védekezésre kényszerítettük őket, végül sikerült egyenlíteni. Nem mondom, hogy minden tökéletes volt, de előre lehetett látni, hogy ez így lesz. Nem minden működött úgy, ahogy kellett volna, a mérkőzés bizonyos szakaszaiban zavarodottságot láttam a csapaton, de összességében elégedett vagyok. Kovacevic debütálása? Ellátta a feladatát. Össze fog szokni a társaival, és egyre jobb lesz majd. Nem sikerült eldöntenünk ma a továbbjutás kérdését, úgyhogy szombaton, Cesénában kell majd kiharcolni a sikert. Gondoltam, hogy ma még nem fog eldőlni semmi sem."

A gólszerző, Alessio Tacchinardi: "Nagyon sokat dolgoztam a felkészülés kezdete óta, de ezért a gólért megérte. Ezt a találatot a barátnőmnek, Lory-nak, és az apámnak, Vincenzónak ajánlom: mindig segítenek engem, a felkészülés időszakában állandóan számíthatok rájuk. Lory egy gólt kért tőlem mára, én pedig teljesítettem a kérését." Johanthan Banchini jól mutatkozott be: "Valóban, én is úgy érzem, hogy jól ment a játék. A pálya katasztrofális volt, a románok pedig nagyon agresszív stílusban fociztak, a bíró szerintem nem volt elég szigorú velük. A helyzetem? Kovacevic remek passzt adott nekem, de a lövés pillanatában a labda megpattan egy görönyön, így sajnos csak az oldalhálót találtam el."

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lavecchiasignora.blog.hu/api/trackback/id/tr821680830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DartagnanX 2010.01.18. 22:23:59

Vajon mi van azóta Loryval?

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.01.19. 09:10:06

@DartagnanX: azóta összeházasodott Alessióval. Van egy fiúgyermekük.

Platini 2010.01.19. 09:34:11

Hát én is emlékszem erre a grandiózus meccsre. Menni is akartam, hiszen tőlem csak 250 km-re volt a meccs a a moldvai Piatra Neamt (Németkő) városában. Az utolsó percig reménykedtem, de végül nem sikerült jegyet szerezni. Igy elmaradt. A Csalhó csapata kellően fel volt tűzelve és nagyon jó meccset is hoztak le.
Azóta a Csalhó megjárta a b osztályt most megint első vonalas. Ez a meccs koradélután kezdődőtt asszem 3 órától, de manapság már esti világtással rendelkező román csapat a helyrepofozott stadionjában már válogatott mérkőzésnek is adott otthont.
Előtte se de utánna se nagyon játszott a Csalhó ilyen kaliberű csapattal. Mai napig nagy örömmel emlékeznek, hogy egyszer a Juveval is játszottak.

rexford 2010.01.19. 10:33:14

Arra van azóta magyarázat, hogy mit keresett Ancelotti a Juventusnál? Engem a kinevezése is sokkhatásként ért anno, nem beszélve a későbbiekről.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.01.19. 15:42:19

@rexford: kellett egy edző, mivel Lippi távozása már a 98-99-es idény elején biztos volt. Leszerződtették Ancelottit, akinek 99 nyarától kellett volna átvennie a csapatot. Közben azonban Lippi a gyenge szereplés miatt már 99 februárjában lemondott. A vezetőség úgy gondolta, hogy legjobb, ha Ancelotti azonnal munkához lát, ennek egyébként ő örült a legkevésbé.

A motivációt én sem tudom, akkor sem tudtam. Azaz csak annyit, hogy egyesek szerint akkoriban Ancelotti számított a legtehetségesebb fiatal edzőnek.
süti beállítások módosítása