Az Öreg Hölgy

Taktikáról egy szót sem. Itt csak értelmes dolgokról beszélünk.

Friss topikok

  • madbalee: Köszönjük Dino és követünk ott os! (1 Milan szurker) (2010.11.21. 10:33) Záróra
  • Claudio Marchisio: sajnos továbbra is szópóág van a palermo ellen, meg úgy egyáltalán... és mindjárt derby, ajaj (2010.09.24. 10:22) 1960.01.31.: Juventus-Palermo 2-1
  • dino vercotti: További türelmet kérek az érdeklődőktől, még mindig csúszásban van a dolog. (2010.09.19. 11:45) Emlékezni kell
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Jó visszatekinteni egy-egy jelentősebb játékosra és minél távolabb van időben, annál érdekesebb. S... (2010.08.10. 10:01) Elfeledett játékosok: Umberto Caligaris
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nagyon örülök hogy folytattad, élvezet volt olvasni! (2010.08.10. 10:00) Gianluca Pessotto: "A legfontosabb mérkőzés" - 2. fejezet

Az olasz testvérblogom

2009.09.24. 14:10 dino vercotti

Múltidéző: az 1994 tavaszán játszott Genoa-Juventus

Címkék: kiállítás 1994 genoa del piero bettega galante marassi boniperti

1994. március 13-án játszottak egy Genoa-Juventus mérkőzést, amelynek több következménye lett: a Juventus elveszítette az esélyét a bajnoki címre; kiállították Alessandro Del Pierót; a klub sajtócsöndbe burkolózott. Most erre a meccsre tekintünk vissza röviden, inkább csak hangulatjelentést adva, felvezetve a ma esti rangadót.

Elsősorban a játékvezetőről, Arénáról szólt a találkozó, aki jól megérdemelt 4-es osztályzatot kapott. A bíró nem létező szögleteket ítélt, következetlenül osztotta a sárgákat, nem adott meg egy büntetőt a Genoának egy Kohler-Skuhravy összecsapás után, érdekes körülmények között kiállította Alessandro Del Pierót, elfelejtette viszont leküldeni a pályáról az utolsó emberként szándékosan kezező Signorinit. A Juventus számára rettenetesen fontos lett volna a győzelem, hiszen az ezt megelőző fordulóban hazai pályán nyert ellene a Milan, így egy pontvesztés, valamint a Milan-Sampdoria találkozón egy hazai siker gyakorlatilag eldöntötté teszi a scudetto sorsát. A Juve szemszögéből minden a legrosszabbul alakult, hiszen a Milan nyert (Milan-Sampdoria 1-0), ők viszont csak döntetlent értek el.

A tartalékosan kiálló Juventus ellen a Genoa jobban kezdte a mérkőzést. Az első félidőben a hazaiak öt kapuralövéssel próbálkoztak, a Juventus ellenben csak kettővel, de abból az egyik góllal végződött: a 35. percben Marocchi indított, Baggio egy testcsellel becsapta a védőket, az egyedül kiugró Del Piero pedig a hálóba gurított (0-1). A második félidő 20. percében emberhátrányba került a vendégcsapat: Del Piero szövegelésért megkapta a második sárga lapját (az elsőt szimulálásért mutatta fel neki a bíró). A Genoa óriási erőfeszítéseket tett az egyenlítésért, a legközelebb Galante állt ehhez, de két lépésről nem tudta bevenni Peruzzi kapuját. Közben a második félidő 27. percében Bettega, a Juventus alelnöke elhagyta a Luigi Ferrarist (érdekesség: a klubelnök, Boniperti már az első félidőben otthagyta a lelátót). Így Bettega nem láthatta, ahogy Bortolazzi szabadrúgása után Galante a 86. percben kiegyenlíti a Genoa hátrányát (1-1).

A játékvezetés minősége annyira felháborította a vendégklubot, hogy a mérkőzést követően a Juventus sajtócsendet léptetett életbe. Romi Gai, a klub kommunikációs igazgatója állt az újságírók elé: "Sajnálom, de sem az edző, sem a játékosok nem fognak válaszolni az Önök kérdéseire. Trapattoni úr nevében csak annyit mondhatok, hogy ő elégedett a csapattal. A meccset mindannyian látták, értékeljék belátásuk szerint."

A találkozó jegyzőkönyve és az osztályzatok:

GENOA-JUVENTUS 1-1 (0-1)
Genoa, 26995 néző. Vezette: Arena (Ercolano) 4.
Genoa: Tacconi 6, Torrente 6, Caricola 6, Petrescu 5.5 (74' Nappi 6), Galante 7, Signorini 5.5, Ruotolo 6, Bortolazzi 6.5, Van' t Schip 6, Skuhravy 6, Onorati 5 (64' Ciocci 6. Edző: Scoglio.
Juventus: Peruzzi 7, Carrera 6, A. Fortunato 6 (64' Porrini 5.5) D. Baggio 5.5, Kohler 6.5, Torricelli 6, Di Livio 6, Conte 6, Del Piero 6, R. Baggio 5, Marocchi 6. Edző: Trapattoni.
Gól: Del Piero (J) a 35., Galante (G) a 86. percben.
Kiállítva: Del Piero (második sárga lap) a 65. percben.
Sárga lap: Bortolazzi, Signorini és Onorati, illetve Torricelli, Di Livio és Marocchi.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lavecchiasignora.blog.hu/api/trackback/id/tr681404077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.09.25. 21:15:35

a tavalyi is szégyenletes volt, ez a mostani sztem nem annyira. bennem legalábbis az marad meg, hogy rohadt jó volt a juve még ebben az összeállításban is, meg persze marchisio.

most mit gondolsz melóról, dino? :)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.09.26. 10:50:17

Ne várd, hogy Zanettit lehúzzam. Melo egy más típusú játékos, elvileg azonos poszt, de azért látjuk, hogy szinte nem is lehet őket összehasonlítani.

Jó focista, de emlékeim szerint én soha nem mondtam ennek az ellenkezőjét.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.09.26. 11:45:00

@dino vercotti: csak szíven ütött a mondat (tudom, hogy nem tőled származott, de nálad olvastam), hogy "rálőcsölte a juventusra melót".

én azon eretnekek közé tartozom, akiknek rohadtul nem hiányzik zanetti, én soha nem tartottam annak, aminek nagyon sokan tartják. tény, a hosszú labdái jobbak voltak, mint a mostani vkp-knak, de szerintem egy juve már nagyon sok volt neki.

ahogy sok a fiorentina is, marchionni viszont megtalálta a helyét, neki pont ott kell játszani.

azt viszont aláírom, hogy poulsen helyett simán maradhatott volna, amit genoában művelt, attól levakartam magamról az összes bőrt.
süti beállítások módosítása