Az Öreg Hölgy

Taktikáról egy szót sem. Itt csak értelmes dolgokról beszélünk.

Friss topikok

  • madbalee: Köszönjük Dino és követünk ott os! (1 Milan szurker) (2010.11.21. 10:33) Záróra
  • Claudio Marchisio: sajnos továbbra is szópóág van a palermo ellen, meg úgy egyáltalán... és mindjárt derby, ajaj (2010.09.24. 10:22) 1960.01.31.: Juventus-Palermo 2-1
  • dino vercotti: További türelmet kérek az érdeklődőktől, még mindig csúszásban van a dolog. (2010.09.19. 11:45) Emlékezni kell
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Jó visszatekinteni egy-egy jelentősebb játékosra és minél távolabb van időben, annál érdekesebb. S... (2010.08.10. 10:01) Elfeledett játékosok: Umberto Caligaris
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nagyon örülök hogy folytattad, élvezet volt olvasni! (2010.08.10. 10:00) Gianluca Pessotto: "A legfontosabb mérkőzés" - 2. fejezet

Az olasz testvérblogom

2009.12.18. 13:57 dino vercotti

Rövid múltidéző: Juventus-Ajax 6-0 (1996. augusztus 9.)

Címkék: ajax juventus 1996 padovano

Az Európa Ligában a BL-ből szégyenteljes módon búcsúzó Juventus az Ajax ellen fog pályára lépni, a mai sorsolás ugyanis a hollandokat sodorta Del Pieróék útjába. Logikus lenne, ha a két csapat számos nagy csatája közül egy igazán emlékezeteset idéznék fel, tehát így is teszek, de rafinált módon: ezúttal egy barátságos találkozót exhumálok. 

A Juventus a Bajnokok Ligája címvédőjeként várta az 1996-1997-es idényt. A csapat óriási változásokon ment keresztül. Távozott Ravanelli, Vialli, Sousa, Vierchowod (mindannyian kezdők voltak az Ajax elleni BL-döntőben), és olyan, sztárnak - Boksic kivételével - ekkor még nem igazán nevezhető focisták érkeztek, mint Zidane, Vieri, Amoruso, Iuliano, Montero. A legtöbb kritikus csak legyintett, mondván, hogy ez a csapat meg sem fogja közelíteni az előző két idény Juventusát. Nem lett igazuk. A barátságos mérkőzéseket jómagam is érdeklődéssel vártam, a kezdetekben ezekből sem lehetett messzemenő következtetéseket levonni, bár a Bayern elleni 2-1-es zürichi siker talán már jelezte, hogy vannak lehetőségek ebben a csapatban. Augusztus elején a Juventus egy négyes tornára utazott La Corunába, ahol két mérkőzés várt rá: egy elődöntő és (annak eredményétől függően) egy döntő vagy egy bronzmeccs. A torna elődöntőjében a májusi BL-fináléban legyőzött Ajax volt az ellenfél. Kiütés lett belőle (a képen Michele Padovano ünnepli az egyik gólját, mögötte a De Boer-ikrek). Igaz, tartalékosak voltak a hollandok, de ez a mérkőzés meggyőzte az addigi kételkedőket.

JUVENTUS-AJAX 6-0 (2-0)
La Coruna. Vezette: Nunez Manrique (spanyol).
Juventus: Peruzzi - Iuliano (71' Torricelli), Ferrara, Montero, Pessotto - Conte, Zidane, Deschamps - Del Piero (63' Di Livio), Boksic, Padovano (63' Amoruso). Edző: Lippi.
Ajax: Van der Sar - Juan, Marcio Santos, Scholten, F. De Boer - R. De Boer, Louhenapessy (74' Litmanen), Musampa - Wooter, Kluivert 4 (46' Willems), Ven der Bergh. Edző: Van Gaal.
Gólszerző: Padovano a 17., (11-esből) a 22., a 60., Del Piero a 62., Amoruso a 84., Di Livio a 90. percben.

A találkozó után Van Gaal azt mondta, hogy Európa jelenlegi két legjobb csapatát láthatták a nézők, és újra fognak majd találkozni, 9 hónap múlva, a BL-döntőben. A merész kijelentés majdnem megvalósult, de nem a döntőben, hanem az elődöntőben jött össze ez a párosítás, amelyből 6-2-es összesítéssel a Juventus jött ki győztesen. Majd ezekre a meccsekre is kitérek egyszer.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lavecchiasignora.blog.hu/api/trackback/id/tr631606703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabi23 2009.12.20. 23:58:35

Nem tudom egyszerűen felfogni, hogy olyan emberek kezében van jelenleg a Juve irányítása, akik összefoglalva amatőrök! Ahhoz nem értenek, ami a lényeg, a labdarúgás. Ex-elnök vmi áruházláncot vezetett anno, ha jól tudom, Blanc tenisz tornákat szervezett, Secco meg Moggi "titkára" volt (lesarkítva).
Ha megnézem európa legnagyobb klubjait, talán nem is találok olyat melynek a vezetőségében ne lenne olyan, aki nem focizott volna a legmagasabb szinten, sőt, pont abban klubban. A Juvénál talán még az igazgatótanácsban sincs ilyen személy!
Blanc foglalkozzon a dolgok gazdasági részével , mert ahhoz ért. A szakmai rész maradjon Bettegára, Lippire, Marinora, Gentilére (őket írta nagyrészt a sajtó).
Talán a tehetségeket is jobban megkéne becsülni! Olyan helyekre kölcsönadni, ahol játszik, fejlődik, nem pedig csak a padot koptatja... (pl.: Pasqato)
Válság menedzsment no comment! Amit a direttorék kifőztek, most egyék is meg!!!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.21. 17:41:54

Szép kis meccs lesz majd mindenesetre a Juve-Ajax. Nem tudom elképzelni, hogy ne a Juve jusson tovább, bármilyen messze is van most még a mérkőzés.
süti beállítások módosítása