Az Öreg Hölgy

Taktikáról egy szót sem. Itt csak értelmes dolgokról beszélünk.

Friss topikok

  • madbalee: Köszönjük Dino és követünk ott os! (1 Milan szurker) (2010.11.21. 10:33) Záróra
  • Claudio Marchisio: sajnos továbbra is szópóág van a palermo ellen, meg úgy egyáltalán... és mindjárt derby, ajaj (2010.09.24. 10:22) 1960.01.31.: Juventus-Palermo 2-1
  • dino vercotti: További türelmet kérek az érdeklődőktől, még mindig csúszásban van a dolog. (2010.09.19. 11:45) Emlékezni kell
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Jó visszatekinteni egy-egy jelentősebb játékosra és minél távolabb van időben, annál érdekesebb. S... (2010.08.10. 10:01) Elfeledett játékosok: Umberto Caligaris
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nagyon örülök hogy folytattad, élvezet volt olvasni! (2010.08.10. 10:00) Gianluca Pessotto: "A legfontosabb mérkőzés" - 2. fejezet

Az olasz testvérblogom

2009.09.29. 10:25 dino vercotti

1994-1995: Juventus-Genoa 1-1 (14. forduló)

Címkék: genoa 1994 1995 ravanelli bettega peruzzi galante

1994. december 18., Serie A, 14. forduló:
JUVENTUS-GENOA 1-1 (0-0)
Torinó, 5.444 fizető néző, 35.306 bérletes. Vezette: Rodomonti (Teramo) 6.5.
Juventus: Peruzzi 6 - Ferrara 6, Tacchinardi 6, Porrini 6, Orlando 5 - Di Livio 5.5 (67’ Carrera 0), Sousa 6, Marocchi 6 (75’ Grabbi 0) - Vialli 6, Del Piero 5.5, Ravanelli 6.5. Edző: Lippi. Kispad: Rampulla, Torricelli, Fusi.
Genoa: Micillo 7 - Torrente 6, Caricola 6.5, Galante 7, Signorini 6.5 - Marcolin 6, Ruotolo 7.5, Bortolazzi 6, Onorati 6.5 - Skuhravy 4 (73’ Van’t Schip 0), Miura 4. Edző: Marchioro. Kispad: Speranza, Delli Cari, Manicone, Signorelli.
Gólszerző: Ravanelli (J) a 76., Galante (G) a 88. percben.
Kiállítva: Bortolazzi (két sárga lap) a 74. percben.
Sárga lap: Del Piero, ill. Skuhravy, Bortolazzi és Van’t Schip.
Szögletarány: 14-5.
Kapuralövés: 5-5.
Kaput elkerülő lövés: 8-9.
Szabálytalanság: 14-23.
Lesek aránya: 2-1.
Doppingvizsgálat: Fusi és Rampulla, ill. Caricola és Skuhravy.

A Juventus egy hatmeccses győzelmi sorozatot követően óriási meglepetésre csak döntetlenre volt képes a Genoa ellen, így a torinóiakat a Parma visszaelőzte a táblázaton. A vendégek pontszerzését árnyalja, hogy Galante fejese után a labda valószínűleg nem jutott át a gólvonalon, így a Juventus az idény során már másodjára kapott olyan gólt, amely nem is volt bent (korábban a Foggia ellen). Az igazság azonban az, hogy a Juve nem is érdemelt győzelmet. Hogy a mérkőzés nem fordult tömény unalomba, az elsősorban a vendégeknek köszönhető. Az előző fordulókban szárnyaló Del Piero fáradtan mozgott, Vialli ugyan jó formát mutatott, de helyzetbe nem került. A szélsőjáték - különösen Di Livio és Orlando gyengélkedésének köszönhetően - döcögött. A Genoa viszont - a támadóduója kivételével - dícséretesen focizott. A Skuhravy-Miura kettős megfékezése elsősorban Ferrara és Porrini érdeme volt. A meccs első lövése Vialli nevéhez fűződött (5. perc). Aztán a Genoa egyre-másra lőtte a Juventus kapuját, különösen Bertolozzi szabadrúgása volt veszélyes, ezt Peruzzi tolta a léc fölé. Majd Ravanelli maradt le centikkel Vialli hosszú labdájáról, ezután szintén ő próbálkozott egy lövéssel, melyet Micillo biztosan hárított. A 34. percben a meccs egyik legnagyobb helyzete maradt ki, amikor Ruotolo egyéni akciója után Peruzzi szögletre mentett. Ruotolo egyébként fantasztikusan játszott, a Juventus védelmének bal oldalát teljesen megbolondította. A hazaiak szereztek ugyan egy gólt Orlando révén, de a játékvezető - Vialli egyértelmű szabálytalansága miatt - érvénytelenítette a találatot.
 
A második félidőben egy harcosabb Juventust láthattak a szurkolók. Del Piero először villant meg, ez ezúttal egy kapufát eredményezett. De nem sokra rá a Genoa is egy kapufával válaszolt, Bortolazzi révén. Lippi átszervezte a csapatát: lecserélte Di Liviót, Tacchinardit feltolta a középpályára, a jobbszélre pedig Marocchit rakta. A fordulatra a 74. percig kellett várni, amikor egy Sousa elleni szabálytalanság miatt Bortolazzi megkapta második sárga lapját, így a vendégek tízen maradtak. Lippi újra változtatott: Marocchi helyére beküldte Grabbit. Egy percre rá megszerezte a vezetést a Juventus: Orlando beadásába Ravanelli tette bele a fejét, Micillo pedig nem tudott hárítani. Ezen a ponton úgy tűnt, hogy eldőlt a mérkőzés, de a Genoa nem adta fel: a 88. percben egy jobbról érkező beadást Galante fejelt a kapufára, majd az onnan visszapattanó labdát Peruzzi megfogta ugyan, de a játékvezető szerint már a gólvonalon túl. Egyenlítettek a vendégek, a végeredmény pedig már nem változott.
 
Peruzzi: “Ha engedik, akkor megnyerhetjük a scudettót”
 
Angelo Peruzzi feldúltan nyilatkozott a mérkőzést követően az újságíróknak: “Összesen már három pontunk bánja azt, hogy nem létező gólokat kapunk az ellenfelektől. Ez a második ilyen eset volt ebben az idényben. Galante fejesét a kapufára toltam, a visszapattanót pedig – még mielőtt Sousa kivágta volna – a gólvonal előtt megfogtam. Biztos vagyok benne, hogy nem volt bent a labda, ahogyan Foggiában sem volt bent. Sajnos azonban a játékvezető döntését el kell fogadni. A partjelző azt mondta nekem, hogy ő nem emelte fel a zászlaját, hanem Rodomonti döntött úgy, hogy gólt ítél, és mivel a bíró közelebb állt az esethez, ezért a partjelző nem ellenkezett vele. Megyünk előre, megpróbáljuk megnyerni a bajnokságot, már ha hagyják nekünk, hogy megnyerjük...” Paulo Sosa testközelből látta, hogy mi történt a Genoa egyenlítésénél, hiszen a gólvonalnál állt: “Nem mondom, hogy érdemtelen az ellenfelünk pontszerzése, de ahogy egyenlítettek, az nagyon fájdalmas. Ez bizony nem volt bent. Én egyértelműen a gólvonal előtt álltam, amikor a labda a lábamhoz ért. A játékvezető egyszerűen nem volt abban a pozícióban, hogy felülbírálhassa a partjelzőjét, a partjelző pontosabban látta, hogy nem volt gól. És ne feledjük el, hogy nem kaptunk meg egy 11-est, amikor Ravanelli ellen szabálytalankodtak.” Vialli: “Biztosak voltunk benne, hogy a labda nem haladt át a gólvonalon. A játékvezető a megérzéseire hagyatkozott, meg sem kérdezte a partjelzőt. Mindegy, ez van, el kell fogadnunk az ítéletet. Igazság szerint ez nem a mi napunk volt. A Genoát dícséret illeti a szervezett védekezésért, de sajnos a Juventus nem úgy játszott, ahogy mondjuk az elmúlt két fordulóban. Főleg a második félidő miatt vagyok bosszús. Nagyon hiányzott a kreativitás a játékunkból. Talán a fáradtság miatt volt mindez. Olyan dolgokkal is szembe kellett néznünk, amelyeknek a pontos megítélése a televíziók és az újságok feladata lesz. Sajnos meg kell tanulnunk együtt élni ezekkel a szituációkkal...”  Roberto Bettega alelnök nem is leplezte idegességét: “Minden tisztelet a játékvezetőknek, de ma megint egy olyan ítélet született, amellyel minket sújtottak. A Genoa egyenlítésénél tisztán látszott, hogy a labda nem ment be a kapuba. A bíró nem is konzultált a partjelzőjével. Nagyon furcsa, hogy olyan magabiztosan ítélt gólt. A kérdésem csupán annyi: abból a pozícióból hogyan lehetett olyan biztos a döntése helyességében? Itt az idő, hogy immár hivatalosan is tiltakozzunk, bár tudjuk, hogy ez már nem teszi meg nem történtté az eddigieket. Összesen már három pontunk bánja az idei bírói tévedéseket. Könnyű utólag bocsánatot kérni, miután a tv-felvételek nekünk adnak igazat. Mondom, ez már nem az első volt az idén. Eddig tűrtünk, de ez volt az utolsó csepp a pohárban.”
 
Lippi nem foglalkozott a bíróval
 
A szokásos sajtótájékoztatón a Juventus edzője nem törődött a külső körülményekkel:
 
-Mister Lippi, a csapata - főleg az első félidőben – nem tűnt ellenállhatatlannak.
-Így van, sajnos keveset mozogtunk, és nem láttam megfelelőnek a küzdőszellemet sem.
-Összességében csalódást okoztak.
-Magam is csalódott vagyok, nem tagadom. Mint a játék, mind az eredmény miatt. Hiszen mi szereztük meg a vezetést...
-Nem csak az eredmény miatt elégedetlenség miatt kritizálja a játékot?
-Szó sincs erről. Ha nyertünk volna ezzel a játékkal, akkor is ugyanilyen kritikus volnék. Még akkor is, ha nem hagyhatjuk szó nélkül azt a tényt, hogy sok a sérültünk. Úgyhogy már eleve nehéz helyzetből kezdtük a meccset.
-Ez a döntetlen azt jelenti, hogy a Parma átvette a vezetést a nagy rangadó előtt. A következő játéknapon hozzájuk látogatnak.
-A 14.fordulóban egy pont előny vagy hátrány semmit sem számít. Az biztos, hogy egy nagy lehetőséget szalasztottunk most el. 
-Nem lehet, hogy a csapata nehezen dolgozta fel azt, hogy az első helyen áll?
-Ugyan már, egy hete vagyunk a tabella élén, ez nem olyan sok idő...
-Lehet, hogy a nagy menetelés okozta fáradtság jött ki az együttesen?
-Szerintem nem: nem küzdöttünk eléggé, és nem voltunk határozottak. A középpályánkon könnyen átjutottak, tutyi-mutyi módon játszottunk, és erre a végén ráfaragtunk.
-Lesz következménye a mai eredménynek?
-Ahogyan a győzelmek után is higgadtak maradtunk, ugyanúgy higgadtnak kell lennünk egy ilyen meccset követően is.
 
Marchioro: “Az első félidőben leckét adtunk a Juventusnak”
 
A Genoa edzője, Marchioro így nyilatkozott: “Az első félidőben leckét adtunk labdarúgásból a Juventusnak. Nagyon tetszett a csapatom hozzáállása. Aztán a második félidőben a Juventus lendületesen kezdett, de nekünk így is volt 7-8 lehetőségünk, ami nem kevés. Összességében nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, és ez független attól, hogy végül Galante labdája bent volt-e vagy sem. Bortolazzi kiállítása? Jogtalan volt, nem tartotta fel Sousát, hanem a portugál rohant bele.” Galante, az egyenlítő gól szerzője: “Csak a tévéfelvételek fogják tudni megmondani, hogy bent volt-e a fejesem. Én erről nem tudok mit mondani. A partjelző vonalban állt, jó pozícióban, de ha a bíró megítélte, akkor biztos bent volt.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lavecchiasignora.blog.hu/api/trackback/id/tr971414980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása