Az Öreg Hölgy

Taktikáról egy szót sem. Itt csak értelmes dolgokról beszélünk.

Friss topikok

  • madbalee: Köszönjük Dino és követünk ott os! (1 Milan szurker) (2010.11.21. 10:33) Záróra
  • Claudio Marchisio: sajnos továbbra is szópóág van a palermo ellen, meg úgy egyáltalán... és mindjárt derby, ajaj (2010.09.24. 10:22) 1960.01.31.: Juventus-Palermo 2-1
  • dino vercotti: További türelmet kérek az érdeklődőktől, még mindig csúszásban van a dolog. (2010.09.19. 11:45) Emlékezni kell
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Jó visszatekinteni egy-egy jelentősebb játékosra és minél távolabb van időben, annál érdekesebb. S... (2010.08.10. 10:01) Elfeledett játékosok: Umberto Caligaris
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nagyon örülök hogy folytattad, élvezet volt olvasni! (2010.08.10. 10:00) Gianluca Pessotto: "A legfontosabb mérkőzés" - 2. fejezet

Az olasz testvérblogom

2009.09.12. 12:25 dino vercotti

1994-1995: Cremonese-Juventus 1-2 (7. forduló)

Címkék: baggio scudetto 1994 1995 lippi vialli cremonese

1994. október 23., Serie A, 7. forduló:
CREMONESE-JUVENTUS 1-2 (0-2)
Cremona, 16.493 néző (14.013 fizető néző, 2.480 bérletes). Vezette: Nicchi (Arezzo) 6.5.
Cremonese: Turci 6.5 – Dall’Igna 6, Giandebaggi 6, Gualco 6.5, Milanese 5.5 – Verdelli 6, De Agostini 6.5, Pedroni 6 – Chiesa 6, Sclosa 6 (46’ Florjancic 6), Tentoni 5.5. Edző: Simoni. Kispad: Razzetti, Garzya, Ferraroni, Cristiani.
Juventus: Peruzzi 7 – Ferrara 6, Fusi 6.5, Kohler 7, Jarni 6 – Marocchi 6 (56’ Di Livio 5.5), Sousa 6, Conte 6 – Vialli 6.5, Baggio 6.5, Ravanelli 6 (74’ Tacchinardi 0). Edző: Lippi. Kispad: Rampulla, Porrini, Del Piero.
Gól: Vialli (J) a 39., Baggio (J) a 43., Pedroni (C) a 80. percben.
Sárga lap: Dall’Igna, De Agostini és Florjancic, ill. Ravanelli és Di Livio.
Szögletarány: 4-2.
Kapuralövés: 8-5.
Kaput elkerülő lövés: 1-8.
Szabálytalanság: 29-36.
Lesek aránya: 3-0.
Doppingivzsgálat: Turci és Milanese, ill. Baggio és Tacchinardi.

“Ismét megvillant a két nagy, és a Juve máris szárnyal” – kürtölte világgá a La Gazzetta dello Sport. A két nagy: Vialli és Roberto Baggio, akik végre – az idény során talán először – bizonyították klasszisukat. Négy perc alatt eldöntötték a mérkőzést, hiába szépített, majd aztán járt közel az egyenlítéshez a Cremonese. Vialli az első félidő 39. percében egy olyan gólt szerzett, amelyek a legnagyobbak közé emelik ők: ahogy Piola, Parola, Riva és Boninsegna híres ollózásai örökké megmaradnak az emlékezetben, úgy ez a gól is meg fog maradni. Baggio ívelt be a jobb oldalról, Ravanelli felfejelte a labdát, Vialli pedig a kapunak háttal álva, a levegőben úszva bekanalazta azt Turci kapujába. A gólszerző talán nem örült annak, hogy pont egykori csapata ellen történt mindez, de annak biztosan örült, hogy vége az átkozott góltalanságnak. Ebben a felfokozott lelkiállapotban szaladt ki Lippihez, és ölelte meg őt a gól után. A 43. percben Baggio lépett ki Ravanelli labdájával, Elhúzta Turci mellett, és éles szögből megduplázta a Juventus előnyét. A szünetben még nem, de utána nem sokkal változatott Lippi: behozta a dinamikus Di Liviót, majd később Tacchinardit is, így megbontotta a támadótriót, de eggyel több labdaszerzője lett a középpályán. A második félidő egy Baggio-, majd egy Jarni-lövéssel indult (49. és 50. perc). Az 59. percben Di Livio beadását Ravanelli fejelte kapura, de a végső megnyugvást jelentő harmadik gól nem akart megszületni. Mindeközben a Cremonese magára talált, két helyzetet is kihagyott, a 80. percben azonban már nem védte meg semmi a Juventust: Florjancic lövésszerű beadásába Pedroni ért úgy bele, hogy a labda bevágódott Peruzzi kapujába. Az utolsó veszélyes helyzet a 89. percben alakult ki a vendégek 16-osán belül: Giandebiaggi lövése megpattant, a szöglet legalább négy cremonait üresen talált, de Kohler felszabadított. Győzött a Juventus!

 

A mérkőzés után mindenki Viallit faggatta. „Hogy mit jelent számomra a gólom? Annyit, hogy segített győznünk 2-1-re. Az újságírók azt mondják, hogy ez a találat egy különlegesen nehéz hét után érkezett meg, én azt mondom, hogy az elmúlt egy hét semmiben nem különbözött a többitől. Lippivel baráti a viszonyom, ezért öleltem meg őt a gól után. Ezzel a gesztussal a köszönetemet fejeztem ki mindazért, amit értem tett. Spontán megnyilvánulás volt. Remélem, hogy ez a mérkőzés a pozitív irányú változások felé hat.” Baggio szinte lemásolta a világbajnokságon, a spanyol csapat ellen lőtt gólját. Ez volt az első találata az új bajnokságban: „A gólomat Andrea Fortunatónak ajánlom, illetve egy kislánynak, akit Alessandrának hívnak. Róla nem mondanék többet, ő majd magára ismer. Remélem, hogy a gólom és a győzelmünk ébren tartja a bajnoki reményeinket. Vasárnap a Milannal csapunk össze, és - ha nem tévedek - amióta itt vagyok, ez lesz az első alkalom, hogy az ellenük vívandó meccs előtt megelőzzük őket a tabellán. 2-0 után már zsebben éreztük a győzelmet, egy kissé dekoncentrálttá váltunk, de most nem fizettünk meg ezért. Most nyugalomra van szükségünk, még akkor is, ha a héten következik egy Reggina elleni kupamérkőzés, amely minden lesz, csak nem könnyű. Vialli gólja? Igazán csodálatos volt, de ezen kívül is jól játszott az egész találkozón. Mindig is mondtam, most pedig megismétlem: sokkal jobb Luca csapattársának lenni, mint ellenfelének.” 

A találkozót követően Lippi válaszolt a Gazzetta újságírójának, Paolo Forcolinnak a kérdéseire:

 
-Mintha egy más csapat lépett volna pályára ma, mint a múlt héten, a Foggia elleni kudarc alkalmával.
 
-Így igaz. Más mentalitással játszottunk, agresszíven kezdtünk, óriási győzniakarás munkálkodott bennünk. Jól reagáltunk a Foggiában történtekre, de már az Uefa-Kupa mérkőzésen is látszott a változás, már akkor bizonyítottuk, hogy elfelejtettük a foggiai kisiklást.
 
-Az első félidő sokkal jobban sikerült, mint a második.
 
-Ebben is egyetértünk. Az első játékrészben nem hagytuk az ellenfelet kibontakozni, ugyanakkor mi lőttünk két gólt, de hármat is lőhettünk volna. Mondhatnám, hogy mindenki remekül játszott. A második félidőben már szenvedtünk egy kicsit, még akkor is, ha csak néhány szögletük okozott nekünk fejfájást.
 
-Összességében igazságosnak érzi az eredményt?
 
-Igen, megérdemelten győztünk. A ma elkezdett úton kell továbbhaladnunk, ha nagy csapattá akarunk válni.
 
-Vialli góllal tért vissza szülővárosába egy kínlódással teli hét után…
 
-Azt hiszem, hogy Luca góljának szépségéhez nem kell különösebb kommentárt fűznöm. Elmondhatjuk, hogy ezen kívül is remekül játszott, elég csak például a Baggióval vagy Ravanellivel összehozott kényszerítőit említenem.
 
-El is jutottunk Baggióig. Végre megszerezte az első gólját a bajnokságban.
 
-Örülök neki, ez csak természetes. De arra is emlékszem, hogy a számára sok gólt hozó szezonokban is fokozatosan lendült bele. Aztán már nem tudott megállni: remélem, ezúttal is ez fog történni. Roby idén már sok szabadrúgást lőtt, de ezekből még nem sikerült gólt elérnie. Most itt az idő, hogy rögzített helyzetből is betaláljon.
 
-Del Pierót most nincs miért dícsérni…
 
-Őszintén szólva azon voltam, hogy beküldjem, de látva a mérkőzés alakulását, mégis inkább egy védekező-középpályás mellett döntöttem.
 
Roberto Bettega örült, de kritikus maradt: „Egy jó mérkőzést játszottunk egy remek csapat ellen. Mindent összevetve elégedett vagyok, az eredmény az elsődleges, de egy kicsit csalódott is amiatt, amit a végén mutattunk, nagy kockázatot vállaltunk. Fontos győzni, de figyelnünk kell a hibáinkra, korrigálni kell azokat, ha pedig lehet, akkor elkerülni.”
Luigi Simoni, a hazaiak edzője nem érezte igazságosnak az eredményt: „Kétségeim vannak, hogy a Vialli gólját megelőző helyzet szabadrúgást ért-e. A Cremonese jól játszott, az utolsó másodpercig hajtott és közel állt az egyenlítéshez. Úgy gondolom, hogy nem lett volna érdemtelen, ha döntetlent érünk el. Turcinak csak két-három védenivalója akadt, nem több, mint Peruzzinak. Már három hete nem szereztünk pontot, a következő találkozónk pedig Rómában lesz, a Lazio elleni. A hárompontos rendszerben könnyen előre lehet ugrani, de ahhoz, hogy győzzünk a jövő héten, el kell felejtenünk a mai eseményeket.”

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://lavecchiasignora.blog.hu/api/trackback/id/tr701376929

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ecommerce websites for sale 2017.12.02. 21:02:57

Bulvár Mese ! VALAKI meg nagyon unja hogy 17 éve azt hallgatja hogy a prostitúció az egy munka, egy karrier és egy jövedelem szerzési lehetőség attól a leszbikus nyuggertől aki feljelentette hogy kurvát csinált a buta cigánylányból - smx magaZin blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.14. 01:18:53

Ritka informatív,részletes,remek blog,jó érzés olvasni.Gratulálok!
süti beállítások módosítása