Az Öreg Hölgy

Taktikáról egy szót sem. Itt csak értelmes dolgokról beszélünk.

Friss topikok

  • madbalee: Köszönjük Dino és követünk ott os! (1 Milan szurker) (2010.11.21. 10:33) Záróra
  • Claudio Marchisio: sajnos továbbra is szópóág van a palermo ellen, meg úgy egyáltalán... és mindjárt derby, ajaj (2010.09.24. 10:22) 1960.01.31.: Juventus-Palermo 2-1
  • dino vercotti: További türelmet kérek az érdeklődőktől, még mindig csúszásban van a dolog. (2010.09.19. 11:45) Emlékezni kell
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Jó visszatekinteni egy-egy jelentősebb játékosra és minél távolabb van időben, annál érdekesebb. S... (2010.08.10. 10:01) Elfeledett játékosok: Umberto Caligaris
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nagyon örülök hogy folytattad, élvezet volt olvasni! (2010.08.10. 10:00) Gianluca Pessotto: "A legfontosabb mérkőzés" - 2. fejezet

Az olasz testvérblogom

2009.08.21. 13:27 dino vercotti

Mourinho újabb kommunikációs trükkje?

Címkék: juventus inter mourinho scudetto lippi

Lippit megkérdezték, hogy ki nyerheti a bajnoki címet, ő meg egyenes választ adott. Ahogy egyenes választ adott tavaly júliusban is ugyanerre a kérdésre. Mourinho szerint viszont Lippiből hiányzik a tisztelet. Az a tisztelet, amely viszont Mourinhóban túlteng.

Mourinho egyesek szerint zseniálisan tud kommunikálni, mások szerint csupán egy bohóc, aki mindenkibe beleköt. Ezt most nem akarom megítélni, nézzük a tényeket, aztán döntsön mindenki maga.

Marcello Lippi, a válogatott szövetségi kapitánya hétfőn este a San Siróban tartózkodott, ahol megnézte a Milan-Juventus mérkőzést. A Sky Sport riportere megkérdezte Lippit, hogy szerinte ki lesz a bajnok, ő pedig erre azt válaszolta, hogy a Juventus. Mourinho erre rágott be, szerinte egy szövetségi kapitány nem lehet olyan tiszteletlen, hogy ilyet mond. A kérdés az: mi benne a tiszteletlenség? Az, hogy a Juventusra tippel? Vagy az, hogy egyáltalán jósol? Bárhogy is közelítjük meg, Mourinhónak bajosan lesz igaza. Tavaly júliusban ugyanez a Marcello Lippi a "Ki lesz a bajnok?" kérdésre azt a választ adta, hogy "az Inter". 2008. július 10-én történt mindez, ekkor már bőven Mourinho edzette a milánóiakat. Érdekes, hogy sem Ranieri, sem Ancelotti, sem Spalletti nem panaszkodott Lippi nyilatkozata miatt.

Tavaly - ezek szerint - Lippiből nem hiányzott a tisztelet. Luciano Spalletti is megszólalt az ügyben, szerinte nincs semmi gond, Lippi csak adott egy prognózist, ettől ő még nem tiszteletlen. Sőt, Spalletti felemlegette Mourinho egy tavaszi nyilatkozatát, amelyben az Inter edzője a Milant, a Rómát és a Juventust kritizálja, hogy hiába minden igyekezetük, úgysem fognak nyerni semmit (a híres "zero tituli" jelző ezen a sajtótájékoztatón hangzott el).

A La Gazzetta dello Sport fórumán az Inter- és Mourinho-hívek azzal érvelnek, hogy a tavalyi eset az más, mert Lippi nem szövetségi kapitányként nyilatkozott, hanem egyszerű civilként. Számukra rossz hírem van: Lippi 2008. július 1-től áll ismét az olasz válogatott élén, tehát a tavalyi nyilatkozatát már ebben a minőségében tette. Bár tény, hogy a riport ideje alatt nem a szövetség címerével ellátott melegítőben üldögélt. Igaz, most hétfőn sem.

Hogy mi volt ezzel Mourinho célja?

Hozzáértők szerint elébemegy a dolgoknak: ha a Juventus valóban megnyerné a scudettót, akkor a portugál erre a Lippi-nyilatkozatra mutogatna vissza, mint annak bizonyítékára, hogy a bajnoki cím sorsáról bizonyos külső erők már korábban döntöttek. Ha az Inter nyer (vagy más csapat, de nem a Juve), akkor Mourinho Lippi szakmai hozzáértését kérdőjelezheti majd meg az idény végén.

A legvalószínűbb tehát, hogy ez egy újabb, spontánnak tűnő, de a valóságban körzővel-vonalzóval megrajzolt Mourinho-megnyilvánulás.

Itt pedig az ominózus tavalyi Lippi-interjú. A riporter 1:40-nél teszi fel az arra vonatkozó kérdést, hogy ki nyeri a bajnoki címet. A válasz egyértelmű, ehhez még olaszul sem kell tudni.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lavecchiasignora.blog.hu/api/trackback/id/tr381327927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása