Az Öreg Hölgy

Taktikáról egy szót sem. Itt csak értelmes dolgokról beszélünk.

Friss topikok

  • madbalee: Köszönjük Dino és követünk ott os! (1 Milan szurker) (2010.11.21. 10:33) Záróra
  • Claudio Marchisio: sajnos továbbra is szópóág van a palermo ellen, meg úgy egyáltalán... és mindjárt derby, ajaj (2010.09.24. 10:22) 1960.01.31.: Juventus-Palermo 2-1
  • dino vercotti: További türelmet kérek az érdeklődőktől, még mindig csúszásban van a dolog. (2010.09.19. 11:45) Emlékezni kell
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Jó visszatekinteni egy-egy jelentősebb játékosra és minél távolabb van időben, annál érdekesebb. S... (2010.08.10. 10:01) Elfeledett játékosok: Umberto Caligaris
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nagyon örülök hogy folytattad, élvezet volt olvasni! (2010.08.10. 10:00) Gianluca Pessotto: "A legfontosabb mérkőzés" - 2. fejezet

Az olasz testvérblogom

2009.08.08. 02:47 dino vercotti

Ravanelli: "Camoranesi a kulcsjátékos"

Címkék: del baggio camoranesi giovinco piero ferrara ravanelli vialli

Fabrizio Ravanelli még mindig óriási népszerűségnek örvend a Juventus szurkolók között. A klubbal kapcsolatos nyilatkozatai főleg azután kerültek középpontba, hogy 2006-ban (amikor kirobbant a Calciopoli-botrány) részt vett a Juventus melletti torinói szimpátiatüntetésen. Ezúttal a Tuttosport készített vele egy interjút.

-Trezeguet bejelentette, hogy marad, így Ferrarának négy csatár áll a rendelkezésére, akárcsak Lippinek 1994-ben: akkor Ön, Vialli, Baggio és Del Piero alkották a keret támadóit.

-Van azért egy apró különbség az akkori és a mostani helyzet között, mégpedig azért, mert Del Piero akkoriban még fiatal volt, egy fiatalnak pedig a padozás könnyebben elviselhető.

-Most elvileg négy, azonos képességű csatár harcol a helyekért. Gondot okozhat ez a bőség?

-Ez nem jelenthet igazi problémát. Amikor a scudettót megnyertem a Lazióval, a keretben ott volt rajtam kívül Mancini, Boksic, Salas és Simone Inzaghi is. Ha sok jó játékos van egy csapatban, akkor a logika azt diktálja, hogy az ember néha a kispadra kerül.

-Tehát akkor Ferrara tudja majd kezelni ezt a kérdést?

-Tökéletesen ismerem Cirót: intelligens, ravasz, tehetséges edző. Mindegyikükből kihozza majd a legjobbat. A Juvénak valóban nagyon jó támadói vannak, ebből a szempontból mindenképpen Európa legszűkebb elitjébe tartozik a klub. Del Piero tudja magáról, hogy már nem 25 éves, nem játszhat az összes mérkőzésen. Most Alexet hoztam fel példaként, de a többi támadó is tisztában van a saját helyzetével.

-Elvileg Trezeguet lehet a legproblémásabb eset.

-David egy vérbeli befejező, kíméletlen a kapu előtt, a 16-oson belül nincs ellenfele. Ő egy olyan típusú játékos, akinek szüksége van arra, hogy folyamatosan játékban legyen. De ugyanez igaz Amaurira és Iaquintára is.

-Viszont akkor megint ott tartunk, hogy sok a csatár. Mi lehet a megoldás?

-Keményen kell dolgozniuk egész héten, az edzéseken a maximumon kell pörögniük, mert csak így tudják megőrizni a kondíciójukat azokban az időszakokban, amikor kevesebbet fognak játszani. Ez azért is szükséges, mert ha egy csatár mondjuk csak 10 percet kap egy mérkőzésen, akkor ezalatt a 10 perc alatt is eldöntheti a találkozót. A bajnoki címért és a Bajnokok Ligájáért a támadóknak áldozatokat kell hozniuk. 

-Sokan tartják Iaquintát napjaink Ravanellijének.

-Van benne igazság. Ő is szívós labdarúgó, aki sok gólt lő. Én valamennyivel nagyobb területet játszottam be: néha, amikor visszanézem a régi meccseimet, el sem hiszem, hogy egykor ennyit bírtam futni. De Amauri is áldozatkész focista, például a Real Madrid ellen rengeteget melózott a csapat érdekében.

-Hamarosan kezdődik a bajnokság. Ki a legesélyesebb?

-Az Inter és a Juventus fog egymással versenyt futni. A Juve középpályájának nincs párja, ez a csapatrész a Barcelonáéval vetekszik.

-A Juve esélyeit növeli Ibrahimovic távozása?

-Nem, hiszen őt sikerült pótolni Eto'o-val. A Juventus egyszerűen azért esélyes, mert egy remek csapatot sikerült kialakítani: jól felépített gárda, célirányos igazolásokkal. Cirónak két, azonos képességű együttes áll a rendelkezésére. Ő maga pedig edzőnek született. 

-Ki az a három játékos, akit kiemelne a Juventusból?

-Elsőként említeném Camoranesit, aki szerintem nagyszerű formában van. Fantasztikus középpályás, nincs még egy hozzá hasonló. Remekül cselez, kreatív, sokat fut, és ez a futómennyiség minőségi játékkal párosul. Ha edző lennék, ő lenne az, akit mindenképpen a csapatomban szeretnék tudni.

-Még két nevet kérek.

-Az egyik legyen De Ceglie: remek képességekkel rendelkezik, szintén sokat fut. Szerintem van olyan jó, mint Santon, sőt, talán még jobb is nála. Végül pedig - szinte magától értetődően - Diegót mondanám. Tőle rengeteget várok.

-Ő az, aki nagyon megnehezítheti Giovinco dolgát.

-Én másképp gondolom. Egy ilyen erős Juventusban sokat lehet fejlődni. Giovinco, ha kellően intelligens, akkor élhet ezzel a lehetőséggel. Számára ez egy rendkívül fontos idény lehet.

-Olaszországban tehát az Inter lesz a vetélytárs. Ki nyerheti a BL-t?

-Nálam a Barcelona, a Manchester United és a Juventus a legesélyesebb.

-Vissza szokott gondolni még az 1996-os sikerre?

-Nagyon gyakran, és ilyenkor mindig elönt az érzelem. Újra átélem a meccs előtti napot, a tizenegyeseket... A legemlékezetesebb élményem azonban az volt a klubnál, amikor megismerhettem Boniperit: ekkor váltam juventinóvá.

-Maradt hiányérzet Önben a Juvéval kapcsolatban?

-Jó lett volna ott lenni a Világkupa-sikernél. Ennek ellenére azt a győzelmet is magaménak érzem. Olyan, mintha el sem hagytam volna a Juventust.

-A játékosok azt mondják, hogy Ferrara nagy tréfamester. 

-Ez teljesen így van, már játékosként is óriási hangulatot teremtett az öltözőben. Az ő közösségteremtő képessége volt a sikereink egyik alapja. Például Del Piero egészen más, Arrigo Sacchira emlékeztet.

-Egy játék a végére: ha tehetné, kit igazolna le a Juventushoz?

-Az egyik Rio Ferdinand lenne. A másik Ribéry. Mit művelnének ők Diegóval! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lavecchiasignora.blog.hu/api/trackback/id/tr731295991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása