Az Öreg Hölgy

Taktikáról egy szót sem. Itt csak értelmes dolgokról beszélünk.

Friss topikok

  • madbalee: Köszönjük Dino és követünk ott os! (1 Milan szurker) (2010.11.21. 10:33) Záróra
  • Claudio Marchisio: sajnos továbbra is szópóág van a palermo ellen, meg úgy egyáltalán... és mindjárt derby, ajaj (2010.09.24. 10:22) 1960.01.31.: Juventus-Palermo 2-1
  • dino vercotti: További türelmet kérek az érdeklődőktől, még mindig csúszásban van a dolog. (2010.09.19. 11:45) Emlékezni kell
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Jó visszatekinteni egy-egy jelentősebb játékosra és minél távolabb van időben, annál érdekesebb. S... (2010.08.10. 10:01) Elfeledett játékosok: Umberto Caligaris
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nagyon örülök hogy folytattad, élvezet volt olvasni! (2010.08.10. 10:00) Gianluca Pessotto: "A legfontosabb mérkőzés" - 2. fejezet

Az olasz testvérblogom

2009.07.27. 11:11 dino vercotti

Anagramma-játék

Címkék: interjú juventus nyereményjáték expander

A magyarországi blogtörténelemben (tudtommal) egyedülálló játékot kezdeményezek, amelyet értékes nyereménnyel fejelek meg. Részletek a folytatásban.

"Az anagramma a szójátékok egy fajtája, melyben értelmes szavak vagy mondatok betűinek sorrendjét úgy változtatjuk meg, hogy az eredmény szintén értelmes szó vagy mondat. Sok anagramma esetén az eredeti és a végeredmény között humoros vagy egyéb kapcsolat van, ez növeli az anagramma érdekességét, értékét." Ez a Wikipédia által használt anagramma-fogalom, de aki már kijárta az általános iskolát, az úgyis tudja, hogy miről van szó. A lényeg a következő: egy, a Juventusszal kapcsolatos szövegrészlet lesz olvasható a blogban, anagramma formájában. A feladat: a szöveget visszatenni az eredeti verziójába (nem kell olaszra visszafordítani). De itt még nincs vége: azt is meg kell mondani, hogy  az idézett szöveg kitől hangzott el. Csudaklassz, ugye?

A nyeremény igazán értékes: egy 2000-es évjáratú expander, piros fogantyúval. Aki a kommentekben a leghamarabb megírja a helyes megfejtést, azé a díj. Hogy mit érhetünk el egy expander használatával? Például ilyenné válhatunk. Vagy ilyenné. Szóval, érdemes próbálkozni. 

Akkor jöjjön szöveg, amely egy interjúból való. A válaszadó személyét is tessék megnevezni! Expandert csak az kaphat, aki mindent tud! Rajta hát! Íme, az interjúrészlet (feketével a riporteri kérdések, dőlt betűvel a válaszok):

"- Gyes tőle tízesig foltot tesz skálán hasa nyár ékel térdén a dadog táltos tócsa tatami, hogy nem hőse közt szedd?

- Nagyon sajnálom. Főleg, hogy egy ékes ötlet jogban tokás tudhatok magma mögött, elme nyak sáron a maca tapsot az szabályos tőle emez vett.

- Ferrara még nem kezdőd ötöst bank báró. Némi nyer számít az edzői azalatt taps?

- A kattan laza taps van súlya, de orci egy remek labdarúgó volt, és kevesen kiismer ennyire a Juventust belülről, mint ő. Árus láda - amíg ászt tojt - ő volt az egyik vérez az belő öntöz."

Ennyi volt az idézet. Nem nehéz. Egy gyönyörű expander - ez lebegjen a szemeitek előtt.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lavecchiasignora.blog.hu/api/trackback/id/tr301270661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RolloJuve 2009.07.29. 09:37:57

Üdv Dino! Íme a megfejtés:

"- Egyestől tízesig felosztott skálán hányasra értékelnéd a csalódottságodat amiatt, hogy nem edzősködhetsz?

- Nagyon sajnálom. Főleg, hogy egy tökéletes bajnokságot tudhatok magam mögött, amelynek során csapatomat az első osztályba vezettem.

- Ferrara még nem edzősködött korábban. Mennyire számít az edzői tapasztalat?

- A tapasztalatnak van súlya, de Ciro egy remek labdarúgó volt és kevesen ismerték ennyire a Juventust belülről, mint ő. Ráadásul - amíg játszott - ő volt az egyik vezér az öltözőben."

Szerintem Antonio Conte mondta, aki bár bajnokként juttatta fel Fülöp Laci kedvenc csapatát az első osztályba, szerződését a meghosszabbítás után közös megegyezéssel felbontották, tudjuk, ez mit jelent.

Üdv,
RolloJuve

tcs19 2009.07.29. 11:27:45

Ez egy hülye játék.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.07.29. 18:19:19

@tcs19: Ezt csak azért mondod, mert nem tudtad megfejteni. Tök klassz játék volt.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.07.29. 18:21:41

@RolloJuve: ügyi vagy, már csak az a kérdés, hogy tényleg kell-e az expander.

RolloJuve 2009.07.30. 00:38:44

@dino vercotti: Naná! Jó, ha a zorigó fórumában beszéljük meg a részleteket?

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.07.30. 15:01:25

@RolloJuve: Inkább itt, mert az origós azonosítóm már az enyészeté. Vagy küldj a dinovercotti@dinovercotti.com címemre egy levelet, aztán egyeztetünk.
süti beállítások módosítása